Bedrocks heren 1 virtueel op de eerste plaats na 11-5 winst Bert Springer

Bedrocks heren 1 virtueel op de eerste plaats na 11-5 winst

EMMEN - Gelijktijdig met de aftrap van FC Emmen – AZ gaf scheidsrechter Bich Dihn zondagmiddag op de Meerdijk het sein Play Ball in de honkbalwedstrijd Bedrocks Heren 1  versus Knights (Leek) Heren1.

Met inmiddels traditiegetrouw Melvin Brandjes op de heuvel en broer Robin Brandjes als Catcher achter de plaat begon het Emmer team sterk. Brandjes kreeg weliswaar een honkslag tegen, maar de twee daarop volgende Leekster slagmannen werden door goed veldwerk naar de dug-out verwezen en de daaropvolgende werd door de Emmer Pitcher met drie-slag aan de kant gezet.

Gelijkmakend kwamen de Emmenaren ook niet tot scoren. In de tweede inning wisten de Leeksters een run te scoren door twee honkslagen en fouten in de Emmer verdediging.  Gelijkmakend konden de Emmenaren drie runs maken , mede door een honkslag van Robin Brandjes en een twee- honkslag van Bart Jan van der Toom, 3-1.  In de derde inning kwamen de Leeksters met twee runs gelijk omdat Bedrocks niet wist te scoren, 3-3. In de vierde inning pikte Knights een puntje mee, maar Bedrocks profiteerde van een verzwakkende Leekster Pitcher en een honkslag van wederom Robin Brandjes en Dave Wolters, 7-4. In de laatste inning verzilverden Knights twee honkslagen nog met een run. In de gelijkmakende slagbeurt maakten de Bedrocks met honkslagen van Bart Jan van der Toom, Dave Wolters, Scotty van den Berg en beste slagman Robin Brandjes nog 4 runs.

Met de 11-5 eindstand was trainer Marco Mast dik tevreden, zeker gezien de afwezigheid van een viertal vaste krachten.
Daarmee neemt Bedrocks voorlopig de kop in de competitie van The Blokes Veendam over die een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Tiplijn