Moeizame winst Bedrocks H1 in Groningen Bert Springer

Moeizame winst Bedrocks H1 in Groningen

EMMEN - Het eerste team van Bedrocks speelde zondag in Groningen tegen het tweede team van Caribe.

Gezien de competitiestand , Bedrocks plaats twee en Caribe op de zesde plaats leek dit geen grote problemen op te leveren, echter in de praktijk bleken de Groningers weerbarstiger dan verwacht.

In de eerste inning hadden de Emmer mannen geen probleem met Caribe pitcher Michel Hessels. Maar liefst zes Bedrockers kwamen in de eerste inning over de thuisplaat, mede dankzij een fraaie 3- honkslag van de jarige Bart-Jan van der Toom. De Groningers daarentegen kregen geen grip op de sterk startende Emmer werper. Marijn Mast de goed werd gesteund door zijn velders en zo was de stand na de eerste inning 1-6.

Gedurende de wedstrijd kwam de ervaren Hessels steeds meer in zijn rol en zo wisten de Bedrockers hun honkslagen steeds minder te verzilveren in runs. Daar tegenover kregen de Groningers steeds meer vat op de worpen van Mast wiens controle begon te haperen. Bij een stand van 6-7 dreigde de royale voorsprong toch nog in rook op te gaan. Echter sluitend werper Melvin Brandjes deed wat er van hem werd verwacht en voorkwam samen met goed verdedigend werk van de velders dat Caribe nog kon scoren. Eindstand een magere 6-8 op het scorebord.

Mogelijk was het wat zwakkere optreden van de Emmenaren ietwat te wijten aan de afwezigheid van een aantal vaste krachten. Maar de invallers, Davey Paulussen met een aantal gestolen honken, Scotty van den Berg (honkslagen) en Victor Oosterbaan, een honkslag en een 2- honkslag waren een welkome aanvulling van het eerste team.

Programma het komende weekend op de Meerdijk: Zaterdag 11:00 Pupillen (U12) – Knights Leek, 14:00 Aspiranten (U15) – The Blokes Veendam. Zondag 11:00 H2 – Knights H2 – H1 – Knights H1.

Tiplijn