RUNFORESTRUN met 400 deelnemers een groot succes Hans Stuurman

RUNFORESTRUN met 400 deelnemers een groot succes

GASSELTE - Op zondag 3 juli vond op en rondom het Gasselterveld de vierde editie van de RUNFORESTRUN Cross Triathlon plaats.

Het evenement werd op en rondom het Gasselterveld georganiseerd en was al maanden van te voren uitverkocht.  De vierhonderd deelnemers kregen achtereenvolgens zwemmen, mountainbiken en een trailrun voorgeschoteld. Deze triathlon in Drenthe staat bekend als de mooist gesitueerde en tevens zwaarste cross triathlon van Nederland.

"De deelnemers waren stuk voor stuk enthousiast. We hadden het als organisatie strak in de hand en dat kregen we ook terug van de deelnemers en bezoekers. Op een kneuzing en een blaar bij een jonge bezoeker heeft ons medisch team het gelukkig weer heel rustig gehad. Dit zijn dan ook goed voorbereide deelnemers en we hebben alles qua veiligheid goed op orde" aldus Winfried Bats, organisator van met evenement. "Wat wij niet in de hand hebben is de toename van vandalisme. Je keert je om en spullen zijn al door badgast bezoekers in het water gegooid. Een kilometer aan routemarkeringen zijn verwijderd door wandelaars. Maar het ergste is nog dat wij het eiland volledig schoongeveegd hebben van afval en glas maar dat iemand  op dat eiland waar onze deelnemers, maar ook spelende kinderen, de volgende dag lopen 's nachts weer glas op het eiland heeft achtergelaten.. Het is onbegrijpelijk dat dit gebeurt"

Onderdeel van de bijna zeventig koppige organisatie waren twee boten met duikers en vier kajakkers die het zwemonderdeel beveiligden. Vanaf de kant werd er met verrekijkers gespot. De deelnemers aan de lange afstand zwommen 1500 meter aan één stuk. De overige deelnemers zwommen 500 en 1000 meter. Er werden één, twee of drie rondes op de mountainbike gefietst over de bestaande MTB route Gieten. En al afsluiting kregen de deelnemers een zwaar trailrun parcours rondom het Gasselterveld, voor de kiezen. De finishers ontvingen na afloop de felbegeerde RUNFORESTRUN Cross Triathlon medaille. 

De volgende editie zal, in overleg met de gemeente en Staatsbosbeheer plaatsvinden op zondag 2 juli 2023.

De volledige uitslag is via deze link te bekijken.

Tiplijn