Winst voor Bedrocks H1, Pupillen en Aspiranten; Junior breekt drie vingers met sliding Bert Springer

Winst voor Bedrocks H1, Pupillen en Aspiranten; Junior breekt drie vingers met sliding

EMMEN - Op Vaderdag stond er voor beide seniorenteams van de Bedrocks een thuiswedstrijd op het programma. ’s Morgens trad Heren-2 aan tegen
The Blokes uit Veendam en ’s middag waren de Cubs uit Hardenberg de tegenstander van Heren-1.

Bij beide wedstrijden mocht een pupil van de week de eerste bal gooien. Bij Heren-2 viel de eer te beurt aan Boaz Bergsma en bij Heren-1 Jern Zefat. Ze gooiden de bal keurig in de handschoen van de catcher waarna ze met het team op de foto mochten.

Bedrocks H2 -  The Blokes H1

Bedrocks startte met Davey Paulussen op de heuvel en Dave Wolters achter de plaat. De wedstrijd stond onder leiding van plaatscheidsrechter Melvin Brandjes en veldscheidsrechter Robin Brandjes.  Bedrocks, met de junioren Paco van Dalen en Thimo Czudar, in de gelederen wisten de schade in de 1e inning tegen de ervaren koploper nog enigszins beperkt te houden. De Veendammers konden slechts twee runs te scoren.

Hoewel er door de The Blokes niet veel geslagen werd wisten ze in de 2e inning, o.a. gestolen honken en een paar slordigheden in de Emmer defensie, toch acht runs te scoren.
In de 3e en 4e inning liepen de gasten verder uit naar 0-16.
In de 5e inning kwamen de Emmenaren toch nog tot scoren. Kilian Alderlieste kwam op het honk en door een gestolen honk en een “sacrifice hit” van Harrie van Vondel redde hij de eer voor de Bedrocks. In de 6e  en laatste inning scoorden The Blokes nog één keer en kwam de eindstand op 1-17.

Bedrocks H1 -  Cubs H1

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Davey Paulussen.

Bedrocks startte met Kilian Alderlieste op de heuvel, voor de eerste keer dit seizoen, en achter de plaat Robin Brandjes. De Emmer pitcher kende echter geen zenuwen en kreeg slechts één run tegen. De Bedrocks namen in de gelijkmakende slagbeurt afstand en scoorden 4 runs. In de 2e inning kwamen de Cubs uitstekend terug en namen zelfs een 4-5 voorsprong. In de 3e en 4e inning nam Marijn Mast plaats op de heuvel en kwamen Cubs niet meer tot scoren. De Bedrocks liepen o.a. door 2-honslagen van Léon Niehof en Bart Jan van de Toom uit naar een 11-5 voorsprong. In de 5e inning sloeg Harry Boonstra nog een 2-honkslag en kwamen er nog drie Emmenaren over de thuisplaat.

Melvin Brandjes mocht de wedstrijd uitgooien. Geholpen door vangballen van 2e honkman Fernando Acevedo en korte stop Marijn Mast en een eigen aangooi richting 1e honkman Michel Kraayeveld kreeg hij slechts drie slagmensen voor zich. Eindstand 14-5.

Junioren (U21)

Zaterdag speelden de Cubs Hardenberg/Bedrocks junioren (U21) hun thuiswedstrijd tegen Caribe Groningen op de Meerdijk in Emmen. Helaas is het voor het combinatieteam lastig om samen te trainen, maar dat doet niets af aan het plezier om  op deze wijze toch competitie te kunnen spelen. Het Groninger team bleek veel te sterk voor het combiteam dat door blessures ook nog krap en de spelers is. Het blessureleed werd nog groter doordat Bedrocker Alex Uiterwijk Winkel bij het stelen van het derde honk met een sliding zo ongelukkig op het honk terecht kwam dat hij drie vingers brak. Eindstand 4-25.

Pupillen.

De Emmer pupillen (U12) speelden zaterdag in Drachten tegen koploper Drachten Diamonds en maakten indruk door met 7-3 te winnen.

Programma Meerdijk, Zaterdag 25 juni: 11:00 Pupillen  - Caribe Groningen, 14:00 Aspiranten – Drachten Diamonds