Vier nieuwe aanwinsten hoofdklasser Hoogeveen Martin van Dijk / VV Hoogeveen

Vier nieuwe aanwinsten hoofdklasser Hoogeveen

HOOGEVEEN – Terwijl Hoogeveen nog volop in de race is om een plek in de Derde Divisie, nadert ook het eind van de overschrijvingstermijn (15 juni).

Dat betekent ook dat de selectie voor komend seizoen rond moet zijn. Inmiddels is bekend dat na Justin Benjamins (SC Elim) nog vier spelers de overstap maken naar Hoogeveen.

Alex Blekkink, Sem Nijkamp en Merik Sliedrecht komen alle drie over van vv Emmen, dat maandag degradeerde uit de Hoofdklasse. Spits Sil Kuurman komt over van het Meppeler Alcides.

De 21-jarige Kuurman is afkomstig uit de eigen jeugd van Alcides. Dit seizoen is hij met dertien treffers topscorer. Een knappe prestatie, aangezien de aanvaller sinds begin april niet meer in actie kwam. Hij raakte gebrouilleerd met trainer Wilko Niemer en werd uit de selectie gezet. Beide partijen hebben het uiteindelijk goed uitgepraat, maar besloten wel uit elkaar te gaan. De talentvolle spits zet zijn loopbaan nu dus voort bij Hoogeveen.

De 25-jarige Nijkamp speelt alle vele jaren in de hoofdmacht van vv Emmen. De middenvelder speelde ook bij FC Emmen. Hetzelfde geldt ook voor Alex Blekkink en Merik Sliedrecht. Blekkink is centrale verdediger en Sliedrecht rechtervleugelverdediger. Beiden zijn een jaar jonger dan Nijkamp.

De versterkingen waren ook noodzakelijk. Basisspelers Joost Screever (Sportlust’46), Finn van Kommer (Berkum) en Kjelt Engbers (Staphorst) verlaten de club. Hetzelfde geldt voor Ayoub Ben Ali Ahlaq (WVF), Jonathan Manzo en Jorn Jan van de Beld.

Vanavond speelt Hoogeveen in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie thuis tegen Hoogland. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Zondag is de return in Hoogland.