Tientallen kinderen en volwassenen maken kennis met Baseball5 in Emmen Bert Springer

Tientallen kinderen en volwassenen maken kennis met Baseball5 in Emmen

EMMEN - Afgelopen zaterdagmiddag hebben tientallen kinderen en ook volwassenen kennis gemaakt met de nieuwe spelvorm Baseball5.

Op het markplein van Emmen was namelijk de CityTour van de KNBSB neergestreken. Er was vooral  de gelegenheid het spelletje Baseball5 te spelen. Deze variant van honkbal en softbal wordt zonder knuppels en handschoenen gespeeld en heeft een kleiner speelveld nodig.

Er wordt gespeeld met een zachte rubber bal. De bal wordt niet met een knuppel het veld in geslagen maar met de blote hand of vuist. Verder zijn de regels eenvoudiger en het kan vrijwel overal gespeeld worden, dus op een plein, grasveld, kunstgrasveld en zeker ook in de sporthal/gymzaal. Vooral voor scholen is deze spelvorm ideaal om in de les op te nemen.

Met hulp van de lokale vereniging Bedrocks en de twee Emmer internationals Melvin Brandjes en Fernando Acevedo kregen belangstellenden uitleg over het spel. De kinderen die mee hebben gedaan kregen allemaal een bal mee naar huis.

Ook in de slagkooi hebben veel kinderen geproefd hoe het is om een bal hard weg te slaan met een echte honkbalknuppel zoals bij honkbal gebeurd en in het Pitching Target kon je testen hoe zuiver je kon gooien.

Bij Bedrocks Emmen zijn er honkbalteams voor vrijwel alle leeftijden. Voor informatie kunt u kijken op: www.bedrocks.nl