Thuiswedstrijden dit weekend voor Hoogeveen zaterdag en zondag Albert Stegeman

Thuiswedstrijden dit weekend voor Hoogeveen zaterdag en zondag

HOOGEVEEN - Terwijl Nieuwleusen de platte kar al uit de schuur kan halen, strijden andere ploegen om een plek in de nacompetitie. 

Ondanks de zeer wisselvallige prestaties is Hoogeveen zaterdag er daar één van. Zaterdag ontvangt het met FC Ommen, dat dinsdagavond de tweede periodetitel won.

Het lijkt er de laatste weken op dat de ploeg van Niels van ’t Hoog op haar laatste benen loopt. Van fraai voetbal is geen sprake meer en conditioneel lijkt het ook niet top te zijn. Natuurlijk mag het grillige competitieverloop en het volle programma als excuus worden aangevoerd. Toch mag er meer worden verwacht dan wat er afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter Fit Boys op de mat werd gelegd. Er werd weliswaar met 0-1 gewonnen, maar daar was ook alles mee gezegd. Tegen FC Ommen mag de ploeg laten zien dat het nog wel degelijk aanspraak wil maken op een plek in de nacompetitie.

De tegenstander is bezig aan haar eerste seizoen. De fusieclub ontstond afgelopen zomer na een samensmelting tussen OZC en OVC. Net als bij Klazienaveen en DVC Dedemsvaart waren de verwachtingen hoog gespannen. Men heeft dan ook de ambitie om door te stromen naar de eerste klasse. Met 1200 leden is dat ook terecht. De start van het seizoen verliep echter stroef. De laatste weken gaat het echter prima en met het winnen van de tweede periodetitel lijkt de ploeg van oud-spits Yves Heskamp een gooi te kunnen doen naar promotie.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Ommen in een 0-1 overwinning voor Hoogeveen. In Hoogeveen is het dus het eerste duel al trof men in het seizoen 2017-2018 wel OZC. Het werd toen 3-0. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Hoogeveen zondag treft Alphense Boys

Hoogeveen herstelde zich tegen VOC goed van de nederlaag tegen TOGB Paasmaandag. De ploeg van trainer Nico Haak tankte vertrouwen door met 6-0 te winnen van VOC. Een lijn die men zondag tegen Alphense Boys natuurlijk graag wil doortrekken.

De strijd om het kampioenschap wordt nog gestreden met vier andere ploegen: Be Quick, SJC, TOGB en HBS. Zondag staat Be Quick-SJC en TOGB-HBS op het programma. Met een overwinning kan de ploeg van Nico Haak dus uitstekende zaken doen voor het kampioenschap. Vanzelfsprekend is dat niet, want met Alphense Boys treft Hoogeveen een geduchte tegenstander.

Alphense Boys, waar Kees Jansma erevoorzitter is, staat vooral bekend om haar sterke jeugdafdeling. Menig talent heeft in het heden en verleden via de club de overstap gemaakt naar het betaalde voetbal. De jeugdteams spelen op een zeer hoog niveau en meten zich met bijna alleen maar profclubs.
Bij de senioren kan men de sprong nog niet maken. De concurrentie van met name de zaterdagclubs in de regio is enorm. Financieel kan men daar ook niet tegenop. Het is dan ook niet voor niets dat Alphense Boys een groot voorstander is om de overstap naar de zaterdag te maken. Iets wat in het seizoen 2023-2024 waarschijnlijk gaat gebeuren als de KNVB de zaterdag- en zondagcompetities gaat samenvoegen.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Alphen a/d Rijn in 2-2. Met een late gelijkmaker bezorgde Ayoub Ben Ali Ahlaq Hoogeveen toen de eerste periodetitel. In Hoogeveen troffen beide ploegen elkaar één keer. Op 1 maart 2020 werd het 1-3 voor de gasten.

Beide ploegen trappen zondag om 14.00 uur af.

De wedstrijd is ook live te volgen via Hoogeveen TV. De uitzending begint om 13.45 uur met een voorbeschouwing met beide trainers. ’s Avonds zijn er via Hoogeveen TV tevens een samenvatting en reacties van beide partijen te zien. Hoogeveen TV kun je vinden via het YouTube-kanaal Hoogeveen TV.