KNVB legt amateurvoetbal komend weekend deels stil vanwege coronamaatregelen

KNVB legt amateurvoetbal komend weekend deels stil vanwege coronamaatregelen

DRENTHE - De KNVB heeft besloten om het amateurvoetbal aankomend weekend voor een gedeelte stil te leggen.

Dit is besloten vanwege het besluit van de regering omtrent de coronamaatregel dat er na 17:00 uur niet meer getraint mag worden.

Aankomend weekend is in de A-categorie geen regulier programma voor de competitie voor jeugd en senioren. Op vrijwillige basis kunnen wel inhaalwedstrijden worden gespeeld om het aantal wedstrijden in de competitie weer gelijk te trekken.

In de recreatieve competities (B-categorie) voor jeugd en senioren is er wel een regulier programma. Teams die niet willen voetballen hoeven niet op straffen van de KNVB te rekenen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: „Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekeinde beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen.”

Istock