Hoogeveen zaterdag wint met grote cijfers

HOOGEVEEN - Hoogeveen zaterdag kwam geen moment in de problemen tegen hekkensluiter Fit Boys. Na een 6-0 ruststand bespaarde het de tegenstander uit Beilen een afgang met dubbele cijfers, door in de tweede helft slechts één keer te scoren.

Vanaf het begin liet Hoogeveen zien de tegenstander niet te willen onderschatten. Het zette meteen goed druk en kreeg via Eduard Kobes en Twan Reinders meteen twee goede mogelijkheden. Een treffer kon dan ook niet uitblijven en die viel na twaalf minuten. Een corner werd niet voor het doel gedraaid door Jan ten Cate, maar afgelegd op de geheel vrijstaande Marcel Linthorst. Met een bekeken schot gaf hij doelman Van der West het nakijken.

Vrij uithalen
Vervolgens ging het snel want binnen vier minuten liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst mocht Marco Santing vrij uithalen en scoren en vlak daarna overkwam Twan Reinders hetzelfde. Hierna ging de storm even liggen. Tot de 35e minuut. De ingevallen Dami Gerding had een uitstekende voorzet in huis, waarna ook Sander van Veen met het hoofd zijn doelpuntje weer mee pikte. Gerding zou in de basis starten, maar was te laat en startte daardoor op de bank. Al snel kwam hij alsnog in het veld voor de geblesseerde Saroney Vreeling en bewees hij meteen zijn waarde.

Fabelachtig
Zes minuten later was het de beurt aan Jan ten Cate. Eerst scoorde het de 5-0 en een minuut later ook de 6-0. Die laatste was zeer fraai. Na een prima voorzet van Gerding werkte hij de bal op fabelachtige wijze achter het standbeen langs in het doel.

In de tweede helft stokte de doelpuntenmachine. Fit Boys trok zich terug om de schade te beperken en het tempo bij Hoogeveen lag veel te laag. Uiteindelijk werd er tien minuten voor tijd toch nog gescoord. Dami Gerding mocht vrij uithalen na goed voorbereidend werk van Reinders.