Flying Red tegen BV Groningen: de wedstrijd dat nooit een wedstrijd werd

Flying Red tegen BV Groningen: de wedstrijd dat nooit een wedstrijd werd

RODEN - Welke sporter kent niet het gevoel? Je stoomt je klaar voor een close game en leeft er dagen naar toe. Zou het lukken vandaag, of gaat het net mis? Zo werd gedacht dat de wedstrijd Flying Red – BV Groningen zou verlopen.

Dan komt je tegenstander in de zaal en blijkt het team slechts zes spelers te hebben. Niet echt veel voor een zware basketbalwedstrijd. In een overmoedige bui besluit je: dit wordt een makkie. Binnen 4 minuten blijkt de tegenstander gedeclasseerd, vooral door driepunters. Pas bij 13-0 scoort BVG voor het eerst uit een vrije worp 13-1. De Reds maken er in het eerste kwart een prima teamshow van met flitsende passing vaak gevolgd door een drietje (afstandsschot van buiten de driepuntslijn). BVG kon moeizaam volgen, maar kwam nooit in de buurt.

In het tweede en derde kwart was de scherpte bij Flying Red er duidelijk af. BVG kreeg daarbij de kans, zij het hijgend enigszins in spoor van de Rodenaren te blijven. De wedstrijd was gespeeld. en omdat de Rodenaren het wel geloofden werd de Groningers een monsterscore bespaard. Via de kwartstanden 33-16, 50-30 en 67-44 werd de eindstand 90–62

Topscorers
Flying Red: Wouter Arends 24, Jelmer Helder 19, Rogier Metselaar 13 en Kaj Egberts 12.
De 10 driepunters die Flying Red scoorde maakten het verschil
BV Groningen: Remon Bartels 31, Jeroen Mulder 15.

Het tweede team van Flying Red was minder gelukkig. Evenals BVG hadden de Roner reserves maar één wissel ter beschikking. Je gaat je afvragen of dit naweeën van de corona pandemie zijn. Het gebrek aan wissels brak de Rodenaren uiteindelijk op. Tot het derde kwart bleven de reserves via 24–18 en 33-33 (rust) met 54-49 aan de goede kant van de score. Kort voor tijd nam Exercitia een minimale voorsprong om deze vervolgens niet meer af te staan Met 62-63 gingen de punten naar Eelde

Topscorers
Flying Red: Illias Kardamis 27 (7 driepunters!), Wouter Arends 16
Exercitia: Matthijs Huberts 25, Wouter Blokzijl 16

Aanstaande zaterdag speelt heren 1 in Dokkum tegen Arrows. Heren 2 speelt tegen Celeritas-Donar in Vinkhuizen en de wheelers reizen af naar Duiven.