Gelukkige zege Hoogeveen zaterdag bij FC Ommen (Video)

HOOGEVEEN - In een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was, heeft Hoogeveen toch drie punten weten te behalen. De kersverse fusieclub FC Ommen werd met 0-1 verslagen door de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog.

“Het zegt natuurlijk wel wat dat we ook dit soort wedstrijden winnen. Het was eigenlijk schandalig slecht was onze kant”, constateerde Saroney Vreeling na afloop voor de camera van Hoogeveen TV. “Het is lastig om aan te geven waar het precies aan lag. Het was een zwaar veld en ook de scherpte die we een week eerder tegen Nieuwleusen wel hadden ontbrak.”

Verwachtingen niet waargemaakt
Ondanks dat Hoogeveen niet het niveau van de week ervoor haalde kwam het lange tijd ook niet echt in de problemen. Bij de Ommense fusieclub waren de verwachtingen hoog gespannen, maar tot nu toe kan de ploeg van trainer Yves Heskamp de verwachtingen nog niet echt waarmaken. Daar waar Heskamp zelf bekend stond als een goaltjesdief, ontbeert het zijn ploeg aan scorend vermogen. Dat bleek bijvoorbeeld in de slotfase van de eerste helft toen er toch wat kansen ontstonden. De grootste was voor Marvin Veerman die vlak voor rust in de vijf meter de bal overschoot. Hoogeveen creëerde bijna niets.

Hoger druk
In de tweede helft zette Hoogeveen wat hoger druk en was het gevaar van Ommen helemaal geweken. Voor de talrijke toeschouwers deed de wedstrijd pijn aan de ogen. Het leek dan ook een typische 0-0 wedstrijd. Tot halverwege de tweede helft de Hoogeveense treffer letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Een corner werd snel genomen, waarna Jan ten Cate de bal voor het doel lepelde. Sander van Veen ging goed het luchtduel aan, waarna de bal ongelukkig via het hoofd van Ramon Schuldink in het doel verdween.

In de slotfase verzuimde Hoogeveen verder uit te lopen. Een inzet van Marcel Linthorst werd op formidabele wijze gekeerd door doelman Kortman en Mesud Yildirim faalde in blessuretijd tot twee keer toe in de afwerking. In de slotseconden kreeg Dylan Bezuyen nog zijn tweede gele kaart.