Flying Red bekert 16 oktober tegen Amsterdamse 1e klasser U.S

RODEN - Het is al weer even geleden, maar Flying Red wist de in Roden verspeelde voorronde voor de Basketbalcup op 4 september te winnen.

Door achtereenvolgens Arhemia Eagles (50-52), Hot pepper heat (Zwanenburg, 68–42) en Arriba (70-50) te verslaan moet nu het serieuze werk beginnen, waarbij de Amsterdamse studentenploeg US de tegenstander is. US staat op dit moment één na laatste in de landelijke 1e divisie. Mogelijk liggen er kansen voor Flying Red. De bekerwedstrijd tegen US begint om 17.00 in Sportcentrum de Hullen. Toegang gratis

Teleurstellend weekend voor Flying Red
De voor zaterdag 9 oktober geplande wedstrijd van Heren 2 tegen BVG 3 ging helaas niet door, waardoor de mannen tegen een reglementaire 20-0 nederlaag opliepen. Vanwege vele blessures kon er geen team op de been worden gebracht. Het formele verzoek van Flying Red om de wedstrijd te verplaatsen naar 27 november werd door BVG bewust genegeerd, laat Hans Metselaar van Flying Red weten.

Heren 1 had een offday tegen de studenten van de TU Enschede. In de voorronde van de beker werd nog met 70-50 gewonnen. Tot ver in het tweede kwart hadden de Roners het beste van het spel. In het tweede kwart werd de 8-20 voorsprong snel teniet gedaan en liepen de Tukkers langzaam uit naar een 36-27 voorsprong. In het derde kwart bleven de Reds nog wel bij (82-48). Maar toen was het kruit verschoten. Met 82-63 bleven de punten in Enschede en had Arriba zijn revanche voor de eerdere bekernederlaag.

Topscorer Arriba: Tom Stahler 23 punten waarvan 4 driepunters
Topscorers Flying Red: Bas Veenstra 14, Kaj Egberts 13