Bedrocks Heren 1 en Aspiranten kampioen

Bedrocks Heren 1 en Aspiranten kampioen

EMMEN - Het eerste herenteam van Bedrocks Emmen is kampioen honkbal geworden in de 6e klasse Noord.

Afgelopen zondagmorgen stond de laatste wedstrijd van het seizoen 2021 op het programma tegen in Leek tegen het tweede herenteam van de Knights.

Doordat het kampioenschap voor de wedstrijd al bekend was kon er veel van positie gewisseld worden en konden de pitchers die dit seizoen niet of nauwelijks gespeeld hadden hun opwachting maken. Marijn Mast was ditmaal de startende pitcher met Robin Brandjes achter de plaat.

In de eerste inning moest Mast letterlijk warm worden op deze frisse ochtend maar daarna kreeg hij steeds meer grip op de Leekster slagploeg. Na drie innings en een 15-0 voorsprong besloot Emmer coach Marco Mast om in de resterende innings achtereenvolgens Kilian Alderlieste, Julian Berns en Robin Brandjes op de heuvel te zetten. Brandjes was inmiddels afgelost als catcher door Bart Jan van der Toom. De drie deden het uitstekend wat mogelijkheden biedt voor het volgende seizoen. De Knights wisten in het verloop van de wedstrijd nog vier runs te scoren wat resulteerde in een 4-15 eindstand. Na de wedstrijd werden de champagneflessen ontkurkt en werd afscheid genomen van Marijn Krol. Na dertien seizoenen bij de Bedrocks te hebben gehonkbald gaat hij vanwege studie verhuizen naar Enschede. Na afloop kreeg een klein presentje van zijn ploeggenoten. Dank gaat ook uit naar de spelers van het tweede herenteam van de Bedrocks die in tijd van vakantie en blessures de opengevallen plekken uitstekend hebben ingevuld.

De Bedrocks Aspiranten kwamen zaterdag maar moeilijk op gang tegen de Northern Stars in Leeuwarden. Misschien omdat ze het kampioenschap al op zak hadden, maar mogelijk speelde ook de spanning om het hele seizoen zonder verliespartij te kunnen afsluiten. In de eerste inning konden de Bedrockers slechts 1 keer scoren waar de Stars mede door slordig verdedigende acties van de Bedrocks maar liefst vijf punten konden noteren. De tweede inning was al niet veel beter, drie op drie af, maar nu wisten de Northern Stars ook niet te scoren. In de derde inning maakte Paco van Dalen een prachtige 2- honkslag en wist hij na een gestolen honk en een doorgeschoten bal te scoren. Gelijkmakend maakten de Stars geen punten, 5-2. Daarmee hing de eerste verliespartij in de lucht, maar in de vierde en laatste inning kwamen de Bedrockers los. Door een pitcher wissel bij de Stars die de bal niet goed wist te controleren kwamen een aantal Bedrockers door geraakt werper op het honk. Daarop wisten de Emmenaren door scherp honklopen en met weer een honkslag van Van Dalen op een 5-7 voorsprong te komen.

In de gelijkmakende slagbeurt voor de Stars wist vervangende pitcher Jeffrey Koster zijn taak als closer uitstekend uit te voeren snel een eind te maken aan de wedstrijd, eindstand 5-7. Daarmee zijn de Bedrocks Aspiranten met slechts een gelijkspel en verder louter winstpartijen ongeslagen kampioen een het seizoen 2021 dat door de corona moeizaam op gang kwam. De trainer/coaches Bennie Mol en Erik Vos kunnen trots zijn op hun team en het bereikte resultaat van alle trainingsinspanningen.

Trinette Mast