Te koop in Drenthe: Sfeervolle woonboerderij met gerenoveerd woonhuis en rijbak achter het huis

Te koop in Drenthe: Sfeervolle woonboerderij met gerenoveerd woonhuis en rijbak achter het huis

VLEDDER - Hoeveel mensen dromen er niet van om landelijk te wonen, liefst in een sfeervolle woonboerderij. Maar ja, liever niet te afgelegen want op de fiets naar het dorp om even een boodschapje te doen is toch ook wel heel handig. Dus vindt die ideale stek maar eens.

Nou, hier is die fantastische kans om je woondroom waar te maken: een recent compleet gerenoveerd woonhuis (voorste helft) met aangebouwde schuur die nog vele mogelijkheden biedt. En dat op een plek die het beste van twee werelden combineert: groen rondom, een uitgestrekt recreatiegebied in de buurt en alle voorzieningen op fietsafstand voorhanden.

LET OP! Het gaat om het VOORSTE gedeelte van de boerderij!
Deze sfeervolle woonboerderij ligt op 15 minuten rijden van de A32 Meppel/Zwolle en Steenwijk/Heerenveen. Een familielid in huis, een hobbyschuur, en je eigen paard berijden in de rijbak achter het huis, ontspannen in de tuin en direct vanuit de voordeur wandelen in de landerijen, het kan hier allemaal!

Bouwjaar: circa 1890
Kavel oppervlakte: 1870 m²
Woonoppervlakte: 131 m²
Overige inpandige ruimte: 136 m²
Inhoud: 1100 m³
Externe bergruimte: 17 m²
Aantal slaapkamers: 3/5

Begane grond voorhuis:
Via de voordeur kom je binnen in de hal met meterkast en nette trapopgang naar de 1e verdieping. Rechtdoor bevindt zich de compleet gerenoveerde open keuken met woonkamer. De gezellige en lichte woonkamer is aan de voorzijde van de woning en over de gehele breedte. Er ligt laminaat op de vloer en voor de vijf ramen hangen witte houten jaloezieën.

Er is ruimte voor een zit- en eetgedeelte. In de hoek staat een kleine houtkachel (ter overname) wat de gezellige sfeer versterkt. De nieuwe open keuken is voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals een gasplaat met afzuigkap, combi- oven/magnetron, koelkast, vriezer en een vaatwasser. De luxe afzuigkap is verwerkt in het plafond. Terwijl je kookt aan het ruime kookeiland heb je contact met je familie of gasten in de woonkamer. De greep loze kastjes bieden veel opbergruimte. Rechts naast de keuken is een slaapkamer gerealiseerd. Deze heeft een design radiator, twee kleine dakramen en openslaande deuren naar de tuin. In een nis achter de keuken is veel bergruimte gecreëerd weggewerkt achter hoge kastdeuren. Tevens is hier de toegang naar de badkamer met hangtoilet, wastafelmeubel en fijne inloopdouche met glazen deur. Eventueel is het mogelijk om hier een doorgang te maken naar eerder genoemde slaapkamer.

Links van de keuken is de ruime, lichte bijkeuken met zowel een raam aan de voorzijde als een groot dakraam. Hier bevindt zich de witgoedopstelling en een extra keukenblok met wasbak en extra kastruimte. Via de bijkeuken kom je in de tussenruimte van het woonhuis en de aangebouwde schuur. Hier is de garderobe en de achterdeur.

In de aangebouwde schuur is hard gewerkt aan een nieuwe indeling met diverse ruimtes. Het is deels afgetimmerd en geïsoleerd, er zijn enkele nieuwe kozijnen en draai/kiepramen geplaatst, ook is er nieuwe elektra aangelegd. De overige ruimte is nu in gebruik als schuur/werkruimte. Omdat deze verbouwing nog niet voltooid is, biedt dit heel wat mogelijkheden aan de nieuwe eigenaar. Worden het extra slaapkamers, kantoorruimte, een B&B of een eigen ruimte voor een inwonend familielid? Jij hebt het nog geheel voor het zeggen.

1e verdieping woonhuis;
De eerste verdieping is bereikbaar met een vaste trap. De overloop biedt toegang tot een 2e toilet, twee royale slaapkamers en een kleinere ruimte (te gebruiken als inloopkast/bergruimte). Op de gehele verdieping ligt vloerbedekking. Beide slaapkamers hebben meerdere ramen voor natuurlijk daglicht en ventilatie, zijn voorzien van speelse hoekjes en hebben genoeg ruimte voor een twee persoonsbed, kasten en daarnaast nog een werk- en/of zitruimte.

2e verdieping woonhuis;
Zolder met cv ruimte.

Op het tabblad ‘video’ kun je een film van deze woning bekijken, die je rondleidt door alle ruimtes in en buitenom de woning.

Tuin:
In de tuin zijn verschillende plekken waar je heerlijk kunt relaxen. Verder vind je in de tuin diverse opstal zoals een overkapping met tuinschuur (blokhut), dierenverblijven en een caravanstalling. Achter de woning ligt een stuk grond die nu ingericht als buitenbak.
Achter het stuk grond heb je vrij uitzicht over de landerijen.

Bijzonderheden:
* Woonhuis is geheel gerenoveerd
* Vrij uitzicht achter, landelijk gelegen
* Op fiets/loopafstand van voorzieningen
* CV-ketel Vaillant 2009
* Blokhut 2018
* Aangebouwde schuur, zelf in te delen.

Omgeving:
De Hoek 33 bevindt zich op fietsafstand van de dorpskern met een divers en compleet winkelaanbod. Er zijn diverse winkels, horeca, sportclubs en een grote supermarkt. Ook vind je er een bospad, hertenkamp, huisartsenpraktijk, tandarts en een openbare basisschool. De dorpssfeer kenmerkt Vledder maar dan wel met alle voorzieningen.

Het gezellige brinkdorp Vledder kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er in de omgeving diverse grafheuvels en urnenvelden gevonden uit de steentijd. Er zijn dan ook al diverse prehistorische vondsten gedaan zoals stenenwerktuigen en barnsteen.

Op vijf kilometer afstand ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Vledder ligt nabij de A32 tussen Meppel/Zwolle en Heerenveen/Leeuwarden. In Steenwijk (NS intercity station) en Noordwolde kunt u terecht voor een uitgebreid winkel- en horecabestand.

Vledder is een onderdeel van de gemeente Westerveld. Naast de vele hectaren bos beschikt Vledder en omgeving over veel monumentale panden, waarbij de nadruk op de voormalige kolonie Frederiksoord ligt, waar de "Maatschappij tot Weldadigheid" is gevestigd. Vledder is centraal gelegen in een zeer afwisselend woongebied. Het Drents-Friese Wold, het merengebied van Noordwest Overijssel, Nationaal Park De Wieden -De Weerribben en het Dwingelderveld liggen op ca. 15 auto minuten afstand en bieden ongekende fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden.

Cultureel of sportief, voor ieders interesse is er in deze omgeving wat te vinden!

Zie: https://www.funda.nl/koop/vledder/huis-41263416-de-hoek-33/.

Tiplijn