Dierenmishandeling op paardenmarkt Roden

Dierenmishandeling op paardenmarkt Roden

RODEN - De politie heeft vanmiddag op de paardenmarkt in Roden ingegrepen omdat hier verschillende Shetlanders strak stonden opgeknupt aan een boom.

In totaal stonden 5 van deze beestjes met touw vastgeknupt aan de boom, normaal geen probleem, maar ook waren er halsters gemaakt van dit touw wat diepe wonden veroorzaakt.

Verschillende shetlanders hadden striemen in hun nek, buik en bij hun neus. tussen het touw en het shetlandertje zat geen ruimte waardoor elke beweging pijnlijk is voor deze dieren Daar komt ook nog bij dat deze dieren vanmorgen om 6 uur zijn aangekomen, en tot het moment van weghalen, 15:00 uur, geen water hebben gehad en het voer al uren op was.

Toen een omstander deze informatie verzamelde is zij richting de politie gegaan, waarop zij fotos hebben gemaakt en de eigenaar hebben opgespoord. Deze was snel gevonden, maar vond het niet nodig om snel in te grijpen. ongeveer 1,5 uur later kwam de eigenaar even een kijkje nemen en regelde een vrachtwagen. ook dit duurde een half uur. uiteindelijk zijn de shetlanders samen met andere paarden in een vrachtwagen geladen maar ook dit ging niet zonder slag of stoot. touwen werden hard aangetrokken, staarten werden hardhandig aangetrokken, en de beestjes werden hard op hun plaats gezet.

Omstanders schrokken ervan hoe deze dieren erbij stonden. Veel wonden, geen eten of drinken, en zelfs een gedeelte van een staart lag op de grond. Men vroeg zich af waarom dit op deze manier moet en waar de toezicht is gebleven op dit soort mishandeling. mensen werden boos, werden emotioneel en waren in staat de touwen los te snijden.

Op de Rodermarkt, maar ook de Zuidlaardermarkt is het een gewoonte om paarden te verhandelen, maar dit kan op een veel meer diervriendelijk manier. ook de podiums in Roden stonden op nog geen 20 meter afstand van de paarden, waardoor elke aanraking bij de beestjes al paniek veroorzaakte en ze wild om zich heen begonnen te trappen.

De politie heeft ter plaatse fotos gemaakt van de beestjes en neemt de zaak in onderzoek. ook is de eigenaar bekend van deze shetlanders en deze kunnen binnenkort een telefoontje verwachten. Een omstander, een man uit de buurt op klompen heeft samen met de politie de touwen los gemaakt en de paardjes op een andere plek gezet. Deze meneer had net zoals de meldster, en de politie het beste voor met de paardjes.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn