Te koop in Drenthe: Fraai landhuis met paardenstallen en paardenrijbak met verlichting

Te koop in Drenthe: Fraai landhuis met paardenstallen en paardenrijbak met verlichting

PESSE - Op een unieke locatie gelegen recent gerevitaliseerd fraai landhuis (2003) met residentiele uitstraling en maar liefst 150 meter front, verder met vijf paardenstallen, paardenrijbak met verlichting (30 x 60 M), landerijen en groot eigen parkeerterrein voor circa 25 autos.

Het landhuis is voorzien van een statige oprijlaan met een automatische toegangspoort. U kunt voor de deur parkeren of uw weg vervolgen naar het aangrenzende parkeerterrein voorzien van verlichting en geschikt voor circa 25 autos. Het parkeerterrein is door bosschages aan het zicht onttrokken. Het object leent zich bij uitstek voor het ontvangen van zakelijke relaties en/of het ontvangen grote(re) groepen.

INDELING
Begane grond: imposante voordeur, een royale hal biedt een statig ontvangst voorzien van een fraaie schouw met houtkachel, trapopgang met natuurstenen tredes en grote vide met lichtplaten voor extra daglichttoetreding. Aan de rechterzijde bevindt zich een royale living c.q. herenkamer met ruimtelijk effect door het hoge plafond, karakteristieke koepelvormige raampartij. Centraal in de living bevinden zich sfeervolle gebinten en een robuuste schouw met dito houtkachel. U verwarmt de ruimte middels vloerverwarming in no-time tot een behaaglijk niveau. In zijvertrek van de living bevindt zich een kantoorruimte (ca. 16,5 m2). Via de centrale hal bereikt u een (gasten)toiletruimte met vaste wastafel en twee royale slaapkamers, allebei voorzien van terrasdeuren, waarvan de ouderlijke slaapkamer is voorzien van een whirlpool en vaste wastafel. Master bedroom bedraagt ca. 34 m2 en de andere slaapkamer ca. 29 m2.

Aan de linkerzijde van de centrale hal bevindt zich een riante eetkamer met open haard en toegang naar de dichte keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur en diverse mogelijkheden naar het aangrenzende terras. De badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche en dubbele wastafel met spiegelwand. In de hal bevindt zich een garderobe en separaat toilet. Via de bijkeuken kunt u doorlopen naar het achterhuis. De grote inpandige deelruimte is voorzien van vijf Royal King Stables paardenstallen van Corton met buitenluiken (waarvan één paardenstal met buitendeur), er zijn meerdere zadelkasten, betegelde ruimte die als wasplaats dienst kan doen (ca. 208 m2), kantineruimte met keukenblok en derde toilet. In het achterhuis bevindt zich nog een grote zolderruimte met balustrade via brede trap te bereiken. Aan de linkerzijde van het achterhuis bevindt zich een grote optimaal geïsoleerde multifunctionele ruimte voorzien van leiendak en grote deeldeuren naar de tweede oprit (ca. 362 m2).

Eerste verdieping: via de statige trapopgang met natuurstenen treden bereikt u de overloop, drie slaapkamers en een vierde toilet. De slaapkamer zijn voorzien van karakteristieke dakkapellen en respectievelijk ca.23 m2, 16 m2 en 14 m2.

OMGEVING
Het landhuis is gelegen aan de Hoogeveenseweg, in het buitengebied tussen Pesse en Hoogeveen. Het Spaarbankbos grenst direct aan de woning en telt circa 85 hectare bos-/natuurreservaat met diverse wandelroutes, een parcours met trimbaan en diverse recreatieve mogelijkheden en bankjes. U bevindt zich binnen vijf minuten op de A 28 (Groningen - Zwolle), de A 37 (Hoogeveen - Duitse grens) en A 32 (Meppel - Leeuwarden). De Randstad bevindt zich op slechts één uurtje rijden. In de omgeving bevindt zich het vliegveld Hoogeveen (8 minuten) en Groningen Airport Eelde (20 minuten).

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen tegen het Spaarbankbos;
- Parkeerruimte voor circa 25 autos;
- Perceelsgrootte totaal ca 2.5 hectare waarvan het weiland ca. 1.5 hectare deel uitmaakt;
- Eigen bospad naast het landhuis gelegen;
- Voorzien van twee houtkachel en één open haard;
- Grotendeels vloerverwarming op de begane grond;
- Professioneel aangelegd terrein met maar liefst 150 meter front, eigen oprijlaan achter een solide smeedijzeren poort met afstandsbediening;
- Uniek te noemen is de aangrenzend, via de deel middels grote schuifdeuren bereikbare, nog nader in te vullen hal (ca. 362 m2) met 3e toiletvoorziening, geheel geïsoleerd en voor diverse doeleinden geschikt, bijvoorbeeld stalling van antieke autos. Deze multifunctionele ruimte is tevens te bereiken via de tweede oprit en daardoor tevens geschikt te maken voor extra appartementen (bed & breakfast);
- Het object leent zich bij uitstek voor bewoning door twee gezinnen, bijvoorbeeld ouders/kinderen en/of kantoorfunctie;
- Hoogwaardig afwerkingsniveau; o.a. handgemaakte eiken deuren, handgevormde kloostermoppen, plavuizen uit een Frans kasteeltje en eikenhouten lambrisering in de living.
- Het landhuis beschikt over twee CV-ketels.

Zie: https://www.funda.nl/koop/pesse-gem-hoogeveen/huis-41089540-hoogeveenseweg-35/

Tiplijn