Te koop in Drenthe: twee grote woningen op 7.724 m²

Te koop in Drenthe: twee grote woningen op 7.724 m²

ZORGVLIED - Eens in de zoveel tijd wordt een woning aangeboden die het predicaat uniek verdient. Dit is zon moment.

Twee karakteristieke woningen op een ruime kavel aan een lommerrijke laan in Zorgvlied. Uniek vanwege de plek. Het beste van twee werelden komt hier samen.

Zorgvlied ligt midden in het Nationaal Park het Drents Friese Wold en in de directe aanwezigheid van de culturele corridor (UNESCO erfgoed) van Fredriksoord tot Veenhuizen. Met Oosterwolde, Diever en Appelscha op korte afstand gelegen zijn voorzieningen en onderwijs binnen handbereik. Ook uitvalswegen richting de A28 en A32 zijn dichtbij gelegen. Dat betekent optimale genieten van de rust, ruime en natuur terwijl voorzieningen dichtbij gelegen zijn!

UNIEK omdat in de afgelopen jaren de woning op diverse punten verbouwd, gemoderniseerd en verbeterd is waarbij de jaren dertig stijlkenmerken behouden zijn gebleven. Een royale slaapkamer met badkamer zijn op de begane grond aanwezig. Op de verdieping bevinden zich een tweede badkamer en nog eens drie slaapkamers. Daarmee is het dé ideale gezinswoning maar is het huis ook bijzonder geschikt voor mensen die geheel levensloopbestendig willen wonen.

UNIEK omdat alle verbouwingen met het oog op de toekomst zijn uitgevoerd. Het woonhuis is compleet geïsoleerd, LED-inbouwspots zijn geplaatst en het huis wordt verwarmd met een luchtwarmtepomp. Het voorhuis is voorzien een betonvloer met vloerverwarming en is grotendeels uitgerust met nieuwe kozijnen met HR glas. Daarmee is de woning helemaal klaar voor de toekomt.

UNIEK omdat in 1990 een grote tweede woning op de kavel is gebouwd. Dit royale achterhuis heeft een officieel huisnummer en is uitstekend geschikt als (te verhuren) vakantiewoning of kangoeroewoning. Ook de thuiswerker die dicht bij de familie wil zijn maar toch ook gescheiden in alle rust wil werken zal deze extra woning waarderen.

UNIEK vanwege het grote perceel. Het ruim bemeten perceel van perceel 7.724 m2 eigen grond is opgedeeld in heerlijke leef tuin bestaande uit gazon, siertuin, moestuin, boomgaard, tuinkas en een weiland. Hier heeft u alle mogelijkheden voor tuinieren of het houden van kleinvee.

INDELING DORPSSTRAAT 15: Via de statige entree betreedt u de hoogwaardig gerenoveerde en geïsoleerde woning. Hier bevindt zich het toilet en de toegang tot de provisiekelder. De lichte woonkamer, voorzien van grote erker, biedt ruimte aan een eethoek en twee zithoeken. In directe verbinding bevindt zich de woonkeuken in L-vormige opstelling voorzien van inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en Stoves inductieoven. Via de openslaande deuren betreedt u de siertuin. Vanuit de woonkeuken heeft u toegang tot de royale slaapkamer met daaraan verbonden de badkamer met inloopdouche, toilet met inbouwreservoir en wastafelmeubel. Een bijkeuken en extra bergzolder maken dit geriefelijke woonhuis helemaal compleet. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, waarvan één met dakterras, een badkamer en linnenkast. Via een vaste trap bereikt u de bergzolder die onder de klassieke spanten een zee aan bergruimte biedt.

INDELING DORPSSTRAAT 15B: Ruime hal met toilet, bergkast en toegang tot de woonkamer, de slaapkamers, berging en (verwarmde) zolder. De tuingerichte en compleet gemoderniseerde woonkamer met terrasdeur is heerlijk licht dankzij de vele ramen die deze ruimte telt. In directe verbinden met de woonkamer bevindt zich de keuken die is voorzien van een keukenopstelling met inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, vriezer, vaatwasser en oven. De eerste slaapkamer is voorzien van een wastafel, de tweede van een badkamer ‘en suite’ en een airco installatie. Uw auto parkeert u veilig op eigen terrein. Daarnaast is een garage aanwezig welke is voorzien van elektra.

De belangrijkste kenmerken op een rij:
- hoogwaardig afwerkingsniveau;
- vrij uitzicht aan de achterzijde;
- totaal 6 slaapkamers;
- ruime houten garage (voorzien van elektra) met een eigen oprit;
- beide woningen energielabel C;
- bouwjaar 1930, achterhuis 1990;
- totale woonoppervlakte 314 m2 (voorhuis 210 m2, achterhuis 104 m2);
- perceel 7.724 m2 eigen grond.

Bent u op zoek naar een compleet gemoderniseerde gezinswoning met extra woning? Houdt u niet van klussen maar wilt u direct optimaal gaan genieten? Kom dan kijken. De uitzonderlijke hoge afwerkingsgraad, het karakter, de mogelijkheden en plek zijn niet te vatten in de foto’s, video en plattegronden maar moet u echt zelf ervaren. De makelaar nodigt u van harte uit voor een bezichtiging.

Voor meer informatie en fotos klikt u op deze link

Tiplijn