Zwemseizoen voorbij; zwembad Veenhuizen sluit af met 10.000 bezoekers

Zwemseizoen voorbij; zwembad Veenhuizen sluit af met 10.000 bezoekers

VEENHUIZEN - Zwemseizoen 2021 is ten einde, alle zwemactiviteiten zijn voorbij. Ondanks het matige zomerweer heeft zwembad Veenhuizen op de valreep, een paar dagen voor de sluiting, de 10.000ste bezoeker ontvangen.

De familie Riedstra was de gelukkige. Zij ontvingen bloemen en volgend jaar krijgen zij een gratis gezinsabonnement. Hartelijk gefeliciteerd!

In de laatste week sloot de ‘Jeugd van vroeger’ het seizoen af met een hoedjesparade. Daarna was er koffie met gebak, de jaarlijkse afsluiting van een seizoen lang trouw ’s morgens baantjes zwemmen. De kinderen in het bad hebben in de laatste dagen een aantal badmeesters en -juffen het water in geduwd. Zij hoopten dat ze hun kleren wel droog zouden kunnen houden, maar volgens traditie heeft de jeugd gewonnen en moesten zij toch echt te water, tot grote hilariteit van de kinderen!

Een andere jaarlijkse traditie is het Veenhuizer kampioenschappen Bommetje springen. De hele laatste week kon er al geoefend worden, de meetlat hing al aan de lantaarnpaal. En op vrijdagmiddag moest het gebeuren. Wie maakt het bommetje me toe hoogste spetters, het bommetje met de laagste spetters, of het mooiste bommetje? Zij sloten het seizoen op zondag 12 september af met hondenzwemmen. De allerlaatste keer. Na de renovatie wagen ze het nieuw gecoate bad niet meer aan de honden. Met heel veel plezier hebben 74 honden het zwemseizoen afgesloten. Er werd gespetterd, gezwommen, gespeeld, geblaft en heel veel pret gemaakt! Het was een leuke afsluiting!

Tijdens de laatste openingsweek is de lang verwachte renovatie al gestart. Er is begonnen met het plaatsen van de bronbemaling en op woensdag en donderdag zijn de afdekdekens al gedemonteerd. Vanaf nu gaat men full speed verder met de renovatie. Het water gaat eruit, er komt een grote tent over het bad. Daarna worden de tegels uit de baden eruit gehaald en worden de bassins opnieuw gecoat. Verder gaan ze alle aansluitingen van de buizen naar de goten controleren, worden de tegels rondom het bad vervangen en.. nou ja, nog veel meer! Het is de bedoeling dat er zo tegen december het grootste deel van de renovatie hebben afgerond, waarna er begin volgend jaar nog nieuwe tegels rondom het bad zullen worden gelegd. Alles moet klaar zijn bij de opening van volgend zwemseizoen.

Zolang de renovatie gaande is, is het zwembadterrein een bouwplaats. In verband met de veiligheid kunnen er dan geen bezoekers toelaten. Om u toch in de gelegenheid te stellen zelf te kijken, kunt u iedere zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur terecht in het zwembad voor een update. Het personeel zorgt dat er dan iemand aanwezig is om uitleg te geven.

Tiplijn