21e editie van de Lies van Urk-prijs gaat alsnog door

21e editie van de Lies van Urk-prijs gaat alsnog door

EMMEN - Elk jaar wordt op de internationale vrouwendag op 8 maart de Lies van Urk-prijs uitgereikt aan een persoon of initiatief, dat zich op vrijwillige basis inzet voor emancipatie en participatie binnen de gemeente Emmen en die hierbij een voorbeeldfunctie heeft.

Door corona kon de internationale vrouwendag dit jaar helaas niet doorgaan. De 8 maart groep Emmen besloten om alsnog de Lies van Urk-prijs ter waarde van €1000,- uit te reiken om zo toch deze activiteiten te kunnen ondersteunen. Het bijzondere van deze editie is dat ook personen of initiatieven die zich hebben ingezet tijdens deze corona pandemie, kans maken op de Lies van Urk-prijs. Het aanmelden voor de prijs kan van 1 tot en met 30 juni 2021. Vervolgens zal de prijs uitgereikt worden op 8 september in het Bruggebouw in Emmen.

In 2020 ging de prijs naar de 8 maart groep Emmen. De vrijwilligers van de 8 maart groep Emmen organiseren jaarlijks de internationale vrouwendag in het Atlas Theater Emmen waar actuele onderwerpen belicht worden en vrouwen echt even kunnen genieten van het vrouw zijn door middel van verschillende activiteiten.

De personen die in aanmerking kunnen komen voor de prijs zetten zich in voor een initiatief gericht op emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen. Zij doen dit vrijwillig en hebben een voorbeeldfunctie. Dit jaar mogen ook personen of initiatieven die zich sterk hebben gemaakt voor anderen tijdens corona opgegeven worden. Uiteraard geldt hier ook dat dit op vrijwillige basis is en dat ze een voorbeeldfunctie hebben.

De jury maakt een voorselectie, waaruit drie finalisten gekozen worden. De initiatieven worden beoordeeld op motivatie, presentatie en de mate waarin het bijdraagt aan emancipatie en participatie. De winnaar ontvangt de wisseltrofee en een geldbedrag van 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren of verder te ontwikkelen. De prijs zal uitgereikt worden op 8 september in het Bruggebouw in Emmen.

Bent u of kent u iemand of een initiatief dat voor deze prijs in aanmerking kan komen? Aanmelden kan van 1 tot en met 31 juni 2021 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de Lies van Urk Prijs en Internationale Vrouwendag Emmen is te vinden op www.8maartgroepemmen.nl.

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld.

Tiplijn