Burgemeester Roger de Groot neemt afscheid van De Wolden

Burgemeester Roger de Groot neemt afscheid van De Wolden

ZUIDWOLDE - Burgemeester Roger de Groot gaat, na 9 jaren burgemeester te zijn geweest, zijn functie neerleggen.

Toen Roger de Groot als vierde burgemeester geïnstalleerd werd zei hij al: ik wil met beide benen tussen de mensen op Woldense grond staan. ‘Naast inwoners, met inwoners, voor inwoners en als inwoner. Zo’n burgervader wil ik zijn.’ En dat is in die 9 jaar wel gebleken. Contact met de inwoners, ondernemers, verenigingen was een groot onderdeel van zijn werkzaamheden in De Wolden.

Initiatiefrijk
Daarnaast was een van zijn speerpunten: Hoe kun je de samenleving meer in zijn kracht zetten? “Mensen kwamen al vlot bij me met nieuwe initiatieven. De slogan ‘actief en betrokken’ werd direct al benadrukt”, kijkt De Groot terug. Het was de voorbode van Initiatiefrijk De Wolden. Het Groene Hart in Veeningen en het Struunpad in Koekangerveld waren de eerste projecten in het licht van overheidsparticipatie. Inwoners hadden zelf plannen gemaakt, fondsen aangeschreven, zetten zelfwerkzaamheid in en vroegen een bijdrage aan de overheid.” Sindsdien zijn er ruim 125 initiatieven verblijd met een bijdrage.

Afscheid inwoners
Het afscheid staat in het teken van de inwoners. Uiteraard worden alle coronamaatregelen in acht genomen. Daarom is er gekozen voor een afscheid in de buitenlucht door middel van een ‘drive through’. U kunt dan lopend/fietsend langs Roger. Roger is op vrijdag 21 mei op 4 plaatsen (de voormalige gemeenten) aanwezig. Daar krijgt u de gelegenheid om de burgemeester uit te zwaaien. Het schema ziet er als volgt uit:

21 mei
09.00-10.30 uur: Ruinerwold, parkeerterrein Buddingehof
11.00-12.30 uur: Ruinen, de Brink
13.30-15.00 uur: de Wijk, parkeerterrein de Slenken
15.30-17.00 uur: Zuidwolde, parkeerterrein sportpark Woltingeslag

Mocht je niet in de gelegenheid zijn afscheid te nemen, dan kun je op deze facebookpagina een bericht voor Roger achterlaten.

Tiplijn