Kalenderstraat Drentse Scheurkalender op Col Du Vam gaat niet door

Kalenderstraat Drentse Scheurkalender op Col Du Vam gaat niet door

WIJSTER - Er was een prachtig plan bedacht. Bij wijze van hoge uitzondering mochten alle inzenders van de Drentse Scheurkalender op vrijdag 23 oktober voor 1 keer met de auto naar de top van de VAM berg (Col du VAM). Om daar uit handen van Mieke Damsma burgemeester van gemeente Midden-Drenthe een scheurkalender in ontvangst te nemen. Op een unieke locatie en corona proof toch een feestelijke uitreiking organiseren. Maar het feest gaat om begrijpelijke redenen niet door.

De organisatie heeft inmiddels alle inzenders hiervan op de hoogte gesteld. Als alternatief krijgen alle inzenders tot en met 23 oktober eenmalig de mogelijkheid om zelf een scheurkalender voor minimale kosten te bestellen. Een aanbod waar honderden inzenders inmiddels gretig gebruik van gemaakt hebben.

Om toch nog een beetje in de stemming te komen zal initiatiefnemer Hent Hamming vanaf Col du VAM op 23 oktober de Drentse Scheurkalender onthullen. Onder meer RTV Drenthe zal hierbij aanwezig zijn zodat de inzenders dat vrijdag 23 oktober thuis via televisie kunnen volgen.

Tot het moment van onthullen weten de inzenders niet of hun foto in de kalender staat. Alle inzenders worden gevraagd via facebook/instagram het moment te delen dat zij zien of hun foto in de scheurkalender staat. En ook als de foto er dit jaar niet in staat. Op die manier hoopt de organisatie toch nog iets van de sfeer te creëren zoals die ervaren wordt tijdens de presentatie zoals die gepland stond.

Rutger Berghuis
Tiplijn