Nieuwe laagdrempelige financiering voor Drentse ondernemers die verduurzamen

Nieuwe laagdrempelige financiering voor Drentse ondernemers die verduurzamen

DRENTHE - De Drentse Energie Organisatie, het energiefonds van de provincie Drenthe, biedt vanaf 1 juli financieringen tot € 150.000 tegen een rente vanaf 1%.

Energielening Plus
Ondernemers die investeren in energiebesparing en/of de opwek van duurzame energie kunnen nu bij de Drentse Energie Organisatie een standaard financiering aanvragen van € 5.000 tot € 150.000. Met de lancering van de Energielening Plus is de bestaande bovengrens van de Energielening Drenthe van € 50.000 naar € 150.000,- verhoogd. Er kan tot maximaal 75% van de investering worden geleend. De financiering vindt plaats op basis van een door de ondernemer aangevraagde offerte voor de energiemaatregel. De lening is eenvoudig aan te vragen via de website www.drentseenergieorganisatie.nl.

Asbestsanering en zonnepanelen
Met de invoering van de Energielening Plus breidt de Drentse Energie Organisatie ook de te financieren technologieën uit. Naast zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en andere energiebesparende maatregelen, is het nu ook mogelijk asbestsanering en dakvervanging te financieren als er op hetzelfde dak zonnepanelen worden gerealiseerd en de kosten voor asbestsanering en dakvervanging maximaal 1/3 van de investering bedraagt.

Waterstofauto’s en Groene daken


Voor ondernemers die op waterstof willen gaan rijden is de Energielening Plus goed nieuws, Zij kunnen voor de aanschaf van één of meerdere waterstofauto’s een lening aanvragen. Hiermee wordt aangesloten bij de ambitie van de provincie om de ontwikkeling van waterstof te stimuleren en bij de plannen om in Drenthe een dekkend netwerk van waterstofvulpunten te realiseren.

De laatste uitbreiding is de financiering van groene daken. Een groen dak werkt verkoelend op de omgeving, reduceert fijnstof en houdt het regenwater langer vast. Het is tevens isolerend, daardoor zal er in de zomer in een bedrijfspand minder gekoeld hoeven te worden en houdt het in de winter de warmte vast. Reden voor DEO om ook deze energiebesparende maatregel te financieren.

Rentetarief
De rente varieert tussen 1% en 3% en is afhankelijk van de rating van de organisatie en de looptijd van de lening. Ondernemers kunnen kiezen uit een looptijd van 5 jaar, 10 jaar of 15 jaar.

Stichting Drentse Energie Organisatie
De Drentse Energie Organisatie is een onafhankelijke stichting die op initiatief van de Provincie Drenthe de energietransitie in Drenthe wil versnellen. Met een slimme inzet van haar financiële instrumenten en kennis zet de organisatie in op duurzame economische ontwikkeling in de provincie Drenthe. www.drentseenergieorganisatie.nl

Tiplijn