ASSEN - Op woensdag 12 februari organiseert het Drents parlement een nieuwe editie van Drenthe in Debat. Deze keer staat het debat in het teken van vrijheid in Drenthe.

Wat betekent vrijheid voor jou? Kom op woensdag 12 februari naar De Nieuwe Kolk in Assen en praat mee! Het debat start om 19.00 uur met een optreden van Tangarine.

Programma
Dit jaar herdenken we de oorlog en vieren we 75 jaar vrijheid. In de hele provincie worden activiteiten georganiseerd om stil te staan bij de gebeurtenissen van toen. En we vieren dat we sindsdien in vrijheid leven.

Met Drenthe in Debat willen we in gesprek over de hedendaagse vrijheid in Drenthe. Kan iedereen zich vrij voelen anno 2020? Of ben je beperkter in je vrijheid als je bijvoorbeeld laaggeletterd bent of in armoede leeft?

Aan de hand van zes stellingen én je telefoon bepaal je zelf de invulling van de avond.
• Alle inwoners in Drenthe kunnen in vrijheid zichzelf zijn.
• Alle oorlogsmusea en herinneringsplekken moeten gratis toegankelijk worden.
• Vrijheid is ook: sport betaalbaar maken voor alle kinderen.
• Er zitten geen grenzen aan vrijheid van meningsuiting.
• Bibliotheken zijn door de digitalisering overbodig geworden.
• Op het platteland ben je vrijer dan in de stad.

Initiatief van het Drents parlement
Door de ontwikkelingen in de samenleving is de verhouding tussen samenleving en overheid aan het veranderen. Mensen zijn beter op de hoogte en zijn mondiger geworden. Geen afwachtende houding, maar zélf invloed uitoefenen op de eigen leefomgeving. Het Drents parlement houdt zich al een aantal jaar bezig met deze veranderingen en ontwikkelt nieuwe manieren om de politiek dichter bij mensen te brengen. Een voorbeeld hiervan is Drenthe in Debat, waarmee zij de inwoners van Drenthe zelf aan het woord laat.

Uw mening doet ertoe!
Drenthe in Debat wordt twee keer per jaar georganiseerd, elke keer op een andere plek in de provincie en elke keer over een ander onderwerp. Met Drenthe in Debat kunt u laten weten wat ú belangrijk vindt. Uw mening doet ertoe!

Het debat begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. De zaal is om 18.30 uur open.

Tiplijn