Stroom camping Anloo wordt donderdagochtend afgesloten

Stroom camping Anloo wordt donderdagochtend afgesloten

ANLOO - De stroomvoorziening op de camping in Anloo zal donderdagochtend om 09:30 uur worden afgesloten.

Dat heeft de gemeente Aa en Hunze vanavond kenbaar gemaakt. De hulpdiensten hebben op de camping een inventarisatie gemaakt waaruit bleek dat er nog bewoners op de camping aanwezig zijn, waaronder een aantal met een zorgbehoefte. In overleg met alle hulpdiensten, Enexis en de gemeente is besloten dat de stroom morgen om 9.30 uur door Enexis wordt afgesloten. Dit om vannacht nog een stabiele situatie te bieden aan de bewoners met zorgbehoefte die geen alternatieve locatie hebben waar ze vannacht naartoe kunnen. Voor deze mensen is aandacht en wordt meegedacht in een oplossing, laat de gemeente in een verklaring weten.

Brandwacht
Aankomende nacht zullen er opnieuw twee brandwachten over de camping rondlopen. Een deel van de bewoners heeft zelf een oplossing gezocht. Morgenvroeg zullen medewerkers van de politie en hulpverleners bij de camping aanwezig zijn als de stroom wordt afgesloten.

Inspectie
Vandaag ontstond er op de camping plots ophef toen er bekend werd gemaakt dat de stroom van de camping er af zou worden gehaald. Na inspectie van Enexis bleek de stroomvoorziening op de camping niet in orde te zijn. De situatie blijkt, volgens een woordvoerder van de gemeente Aa en Hunze, zo gevaarlijk, dat de netbeheerder dinsdagavond al de stroomvoorziening wilde afsluiten. Op aanraden van de gemeente is dit niet doorgegaan en werd dit verplaatst naar woensdagochtend.

Informatiebijeenkomst
Voordat de stroom van de camping eraf zal worden gehaald, wilde de gemeente met de bewoners in gesprek. Om 16:00 uur zal namelijk de stroomvoorziening worden afgesloten. Veel bewoners uitte hun zorgen.

GRIP 1
Rond 15:30 uur werd er vanuit de meldkamer een GRIP-1 situatie afgekondigd. Dit om een goede inventarisatie te doen van de effecten van stroomafsluiting op camping Anloo. Onder andere de officieren van de politie, brandweer en de geneeskundige dienst kwamen ter plaatse. Samen met de gemeente is er een afweging gemaakt om de stroom niet vanavond af te sluiten, maar morgenvroeg.

Hoe dat morgenvroeg er uit zal gaan zien, moet nog worden bekeken. Ieder geval zullen er politiemedewerkers en hulpverleners ter plaatse zijn.

Tiplijn