Emmense organisaties vormen lokale alliantie Rookvrije Generatie

Emmense organisaties vormen lokale alliantie Rookvrije Generatie

EMMEN - Op 25 september tekenden 25 Emmense organisaties samen met de gemeente Emmen voor een Rookvrije Generatie (RVG) in Emmen.

Hiermee is een belangrijke stap gezet naar een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke effecten van tabaksrook.

Door het ondertekenen van een intentieverklaring, zetten we onze gezamenlijke ambitie kracht bij om ons de komende jaren in te zetten om kinderen zo min mogelijk met roken in aanraking te laten komen. Met diverse sportverenigingen, ondernemers en partijen uit het onderwijs hebben we hiermee een lokale alliantie gevormd. Deze maakt zich sterk om gezamenlijk met een RVG in Emmen aan de slag te gaan.

Wethouder Raymond Wanders: ‘Ik vind het geweldig dat 28 organisaties duidelijk maken dat roken en kinderen niet samen gaat. Laten we vooral niet werken aan een beeld dat roken normaal is. Daarom rook je niet in het bijzijn van kinderen. Door zelf het goede voorbeeld te geven en andere organisaties enthousiast te maken voor een RVG, hoop ik dat steeds meer kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Als gemeente gaan we uiteraard zelf ook met dit thema aan de slag en zoeken wij aansluiting bij de Alliantie Nederland Rookvrij.’

Op de vraag waarom mevr. Bandingra van VNN meedoet aan de RVG, antwoordt zij: Wij vinden het belangrijk om met dit thema aan de slag te gaan. In de campagnemaand ‘Stoptober’ openen wij tijdelijk een pop-up poli. Dit is een gratis training als steuntje in de rug voor mensen die het niet lukt om te stoppen met roken. Jos Schaert van Noaberschap United: Wij zijn al op weg naar een rookvrij voetbalstadion. Vanaf het seizoen 2020/2021 zijn alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadionss rookvrij, dus ook FC Emmen. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl .

Annette Verhoef (Locatieleider NHL Stenden) geeft aan: Ik zie nog te veel studenten die roken. Ik wil niet zomaar tekenen maar ook daadwerkelijk iets doen. Ik zie nog te veel asbakken. Die gaan weg. En misschien kan de pop-up poli van de VNN onze studenten en medewerkers ook wel ondersteunen.

Tiplijn