Bloom mag deelnemen aan landelijk Popsport-traject Marielle Hensums

Bloom mag deelnemen aan landelijk Popsport-traject

DROUWEN - De Indie-popband Bloom uit Drouwen mag zich gaan voorbereiden op deelname aan het landelijke Popsport-traject, waar talenten uit heel Nederland worden gecoacht door professionele muzikanten.

De band liet tijdens de Drentse finale van Popsport een enorme groei zien in hun muzikale en podiumvaardigheden.  Singer-songwriter Rowan uit Emmer-Compascuum werd als publieksfavoriet gekozen. Hij mag een workshop naar keuze volgen ter waarde van 500 euro.

De finale van Popsport Drenthe bood een gevarieerd programma met optredens van zeven veelbelovende acts. De band Bloom, met Madelief Harten als spil, liet tijdens de Drentse finale een goede band-dynamiek zien naast veel spelplezier.

In het landelijk traject wordt de band geholpen zich verder te ontwikkelen. Ze gaan samen met deelnemers uit andere provincies aan de slag in broedplaats KLANK bij Utrecht. En afsluitend spelen ze een livesessie in de studio van de band De Staat in Nijmegen. In deze studio wordt ook een videoclip gemaakt bij één van hun nummers.

"We zijn trots op alle optredens die we hebben gezien. De deelnemers hebben hard gewerkt en lieten een enorme groei zien in hun muzikale en podiumvaardigheden," aldus Jan Stam van Stichting Kunst & Cultuur. "Bloom en Rowan zijn verdiende winnaars en we wensen hen en de andere acts veel succes in hun verdere ontwikkeling."

Stichting Kunst & Cultuur en The Bake Shop ondersteunen al jaren jonge opkomende artiesten in Drenthe met verschillende talentontwikkelingstrajecten, waaronder Popsport. De finale in Podium34 was het hoogtepunt van weken van voorbereiding en coaching voor de zeven deelnemende acts.

Tiplijn