Accordeon en Trekzakfestival zaterdag 22 juni in het Veenpark

Accordeon en Trekzakfestival zaterdag 22 juni in het Veenpark

BARGER COMPASCUUM - Het is inmiddels een jarenlange traditie, om een zaterdag eind juni het Veenpark te vullen met gezellige accordeon en trekzak muziek.

Zaterdag 22 juni 2024 is het weer zo ver. Het Accordeon en Trekzak Festival vindt plaats in het Veenpark vanaf 16.00 tot 21.30 uur. Rond de kerk en dorpscafé Veenlust in museumdorp Bargermond vind je de diverse muzikanten. Het festival is vrij toegankelijk via een aparte ingang bij de molen aan de Postweg in Barger-Compascuum. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder die dag zijn gekomen, kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven.

De vrijwilligersvereniging van het Veenpark zorgt dit jaar wederom voor de organisatie. Bij de organisatie van het festival zijn uiteraard de accordeonisten van het Veenpark betrokken. Muzikanten die graag mee willen spelen, kunnen zich nog melden bij de coördinator van het festival, Minie Snippe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Molen De Berk
Naast de gezellige muziek zijn dit jaar ook de vrijwilligers aanwezig die sinds eind 2023 druk bezig zijn om de molen De Berk te restaureren en in ere te herstellen. Het restauratieteam, onder leiding van Klaas Renting, vertelt de bezoekers graag over de bijzondere molen en hoe de werkzaamheden vorderen. Sinds eind 2023 is het team bezig om alles wat zij zelf kunnen repareren en vervangen op te knappen. Naast al deze werkzaamheden blijft er nog zwaarder werk over dat door een gespecialiseerd bedrijf moet worden uitgevoerd. Hiervoor heeft het restauratieteam een mooie inzamelingsactie opgezet ten behoeve van de volledige restauratie van de molen. Het is de bedoeling dat de molen weer volledig hersteld, en een actief onderdeel wordt van het Veenpark.

Tiplijn