RDW start met 11e kentekenserie voor personenauto’s RDW

RDW start met 11e kentekenserie voor personenauto’s

DRENTHE - Dinsdagmiddag kreeg de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit handen van de RDW het kenteken GBB-01-B. Dit is het eerste kenteken uit de nieuwe cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. Volvo stelde een volledig elektrische Volvo EX30 beschikbaar aan het goede doel KNRM, waarmee het eerste kenteken uit de nieuwe serie meteen in gebruik genomen kan worden.

De keuze voor KNRM als ontvanger van het nieuwe kenteken was een logische. Algemeen directeur van de RDW, Jantina Woudstra: “Veiligheid en duurzaamheid maken onderdeel uit van de strategie van de KNRM en staan ook in de missie van Volvo. De RDW staat voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit, dat past er naadloos bij.”

Daarnaast hebben de RDW en de KNRM nog iets gemeen: ze vieren dit jaar allebei een jubileum. De RDW werkt al 75 jaar aan veilige mobiliteit, KNRM zorgt al sinds 1824 en dus al 200 jaar voor veiligheid op en rond het water.

11e cijfer-lettercombinatie
De nieuwe kentekenserie is alweer de 11e cijfer-lettercombinatie voor personenauto’s. De 1e kentekenserie werd uitgegeven in 1951 en bestond uit twee letters en vier cijfers. Deze kentekenserie is 16 jaar meegegaan, pas in 1967 startte de volgende kentekencombinatie. De vorige kentekenserie ging vijf jaar mee, deze cijfer-lettercombinatie ging in augustus 2019 van start. De nieuwe kentekenserie zal ongeveer 8 jaar meegaan.

Tiplijn