Feestelijk startsein bouw 55 nieuwe woningen Havengebied Beilen: toekomstige bewoners Fenna, Martin en Heleen plaatsen vloer Marloes Fotografie

Feestelijk startsein bouw 55 nieuwe woningen Havengebied Beilen: toekomstige bewoners Fenna, Martin en Heleen plaatsen vloer

BEILEN - Op woensdagmiddag 22 mei vierde woningcorporatie Woonservice samen met de (buurt)bewoners, aannemer Koenen Bouw en de gemeente Midden-Drenthe de start van de bouw van 55 nieuwe energiezuinige woningen in het Havengebied in Beilen.

Op locatie wordt al geruime tijd aan het project gewerkt. Zo lag de fundering al klaar voor de volgende belangrijke stap: het plaatsen van de begane grondvloer. Deze bijzondere taak werd uitgevoerd door de toekomstige bewoners Fenna Winkel, Martin Tijink en Heleen Bruggink.

In het Havengebied in Beilen stonden 51 verouderde woningen. De vernieuwing is opgedeeld in twee fasen. Er is gestart met de bouw van 18 eengezinswoningen en 17 levensloopbestendige woningen. Als dit klaar is, worden er nog vier eengezinswoningen en 16 grote eengezinswoningen gebouwd. Er worden zowel huur- als koopwoningen gebouwd. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: "Voor dit nieuwbouwplan hebben we vanaf het begin intensief samengewerkt met de bewoners en de gemeente. Het resultaat is een buurt die niet alleen mooi en fijn wordt om in te wonen, maar ook aansluit op de wensen en behoeften van verschillende doelgroepen. Het project vergde geduld van ons allemaal, maar nu de bouw in volle gang is en de eerste contouren van de nieuwe woningen zichtbaar worden, zijn wij meer dan trots op wat we samen bereikt hebben."

Meer parkeerplaatsen en snelheid verminderen
Naast de woningen is er ook aandacht besteed aan de nieuwe indeling van de buurt. Er worden extra parkeerplaatsen gecreëerd en er is nagedacht over hoe de nieuwe inrichting ervoor kan zorgen dat de snelheid van auto’s verminderd wordt. Als resultaat wordt De Grote Driestraat opgesplitst in twee woonstraten. In het midden komt een mooie groene strook met parkeerplaatsen. Wethouder Rieja Raven van de gemeente Midden-Drenthe is blij met het project: “Er is behoefte aan nieuwe, duurzame woningen. Daar maken wij ons als gemeente sterk voor. De intensieve samenwerking tussen bewoners en Woonservice betaalt zich nu uit in een mooie uitkomst.”

Thuis in een fijne buurt & in een energiezuinig huis 
Aannemer Koenen Bouw is begin dit jaar gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De bouw verloopt voorspoedig en volgens planning. Als deze voortgang aanhoudt, worden de eerste 35 duurzame en energiezuinige woningen in januari 2025 opgeleverd. Wout van Vilsteren, directeur Koenen Bouw: “We zijn trots om weer een bijdrage te mogen leveren aan de woningopgave van woningcorporatie Woonservice, ditmaal met de vernieuwing van het Havengebied in Beilen. De bewoners moeten nog even geduld hebben, maar wij wensen hen alvast heel veel woonplezier toe in hun nieuwe woning en in deze mooie en fijne buurt!” Aansluitend start Koenen Bouw met de uitvoering van de tweede fase, bestaande uit 20 gezinswoningen. Alle woningen zijn goed geïsoleerd, volledig gasloos en voorzien van zonnepanelen.

Interesse om hier te komen wonen?
Van de 35 nieuwbouwwoningen uit de eerste bouwfase zijn zo’n 15 woningen gereserveerd voor terugkerende bewoners. De overige huurwoningen uit fase 1 worden in het najaar van 2024 aangeboden via www.thuiskompas.nl.

Tiplijn