Glaspoort onderzoekt mogelijkheden voor aanleg glasvezel op Bargermeer in Emmen

Glaspoort onderzoekt mogelijkheden voor aanleg glasvezel op Bargermeer in Emmen

EMMEN - Op dit moment onderzoekt Glaspoort of ook bedrijventerrein Bargermeer kan worden aangesloten op haar glasvezelnetwerk.

Het gebied wordt in kaart gebracht en met de gemeente worden aanlegvoorwaarden besproken. Met glasvezel wordt de digitale infrastructuur van het bedrijventerrein verbeterd.

Veilig, betrouwbaar en snel internet is vandaag de dag onmisbaar. Bedrijven kunnen met glasvezel hun data- en communicatiediensten optimaliseren. Daarmee draagt glasvezel bij aan het vestigingsklimaat van een bedrijventerrein. Glasvezel is bovendien energiezuiniger dan het huidige kopernetwerk. Als overal glasvezel ligt, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet.

Werkzaamheden Als Glaspoort glasvezel op dit bedrijventerrein uitrolt, dan vinden er werkzaamheden plaats om de bedrijven aan te sluiten. Deze werkzaamheden bestaan uit graafwerkzaamheden en werkzaamheden bij de bedrijfspanden. Bij alle werkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar. Ook blijven huidige internetverbindingen werken.

Kosteloze glasvezelaansluiting
De werkzaamheden van Glaspoort die nodig zijn om bedrijven aan te sluiten zijn kosteloos en brengen geen verplichtingen met zich mee. Ondernemers die in de toekomst gebruik willen maken van de glasvezelaansluiting, kunnen terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Hierop zijn ruim 30 serviceproviders actief, waaronder KPN, Vodafone Business, Helden van Nu en Odido.

Tiplijn