Girls go Technic dag bij Resato groot succes

Girls go Technic dag bij Resato groot succes

ASSEN - Op donderdag 11 april vond de 'Girls go Technic' dag plaats bij Resato, en wat een geweldige dag was het!

Jonge meiden tussen de 10 en 15 jaar oud kregen de kans om de wereld van techniek te ervaren en te ontdekken hoe inspirerend en leuk het is om in deze sector te werken.

Met trots kunnen we zeggen dat de dag een groot succes was, vol enthousiaste deelnemers. Door middel van drie boeiende workshops, in samenwerking met Photonis, hebben we de meiden laten zien dat techniek veel meer inhoudt dan ze misschien aanvankelijk dachten.

Bij Photonis konden ze bijvoorbeeld door nachtkijkers kijken en de wereld op een compleet nieuwe manier ervaren. Bij Resato High Pressure hebben ze kennis gemaakt met geavanceerde hogedrukapparatuur, terwijl ze bij Resato Waterjet leerden over snijden met een watersnijmachine. En bij Resato Hydrogen Technology konden ze zelfs de productie van waterstoftankstations verkennen!

Als kers op de taart hebben de meiden ook herinneringen vastgelegd met leuke foto's bij onze photobooth en kregen ze een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Samen hebben we de kracht van diversiteit in de techniek benadrukt en een inspirerende dag neergezet voor de volgende generatie vrouwelijke technische pioniers.

Tiplijn