Bloei in de Bieb: een duurzame middag voor acties voor jong en oud!

Bloei in de Bieb: een duurzame middag voor acties voor jong en oud!

HOOGEVEEN - Op maandag 22 april, ter ere van de Dag van de Aarde, nodigt de Bibliotheek Hoogeveen het publiek uit om deel te nemen aan “Bloei in de Bieb”.

Deze middag zal in het teken staan van een groene en gezonde leefomgeving in en om je huis. Leer meer over het vergroenen van je tuin, kom bloemenzaad en stekjes ruilen en geniet van lekkere hapjes met producten uit eigen tuin. Ondertussen kunnen kinderen hun eigen Bee&Bee bouwen en wordt er voorgelezen aan de kleinsten.

Wat staat er op het programma

15:00 uur:
Start van de Bee&Bee Bouwen workshop door Techniekclub en IVN Hoogeveen in de Ontdekhoek, waar kinderen welkom zijn om een insectenhotel te bouwen.

Vanaf 15:30 uur:
Start van het officiële programma met een praatje door klimaatburgemeester Grietje Loof over het belang van de Dag van de Aarde, alles wat er al gedaan wordt in de omgeving en alles wat je zelf kunt doen. Aansluitend presenteert Jorine van Nifterik van de Natuur en Milieufederatie Drenthe het initiatief “Heel Drenthe Zoemt” met een focus op het vergroenen van tuinen door middel van informatieve ansichtkaarten.

Judith Duinkerken introduceert ‘Judith’s Jungle Station’, een stekjesbibliotheek, gebouwd door studenten van het Alfa-college en in samenwerking met het SDG-House. Gedurende de dag is er een zadenruilbeurs in de bieb, voor iedereen die zijn teveel aan bloemenzaadjes wil ruilen. Naast deze activiteiten zullen er ook lekkere hapjes zijn, gemaakt met producten uit eigen tuin. Voor de kleinsten wordt er voorgelezen uit het boek 'Het Bezige Bijtje'.

Grietje Loof is sinds 2022 Klimaatburgemeester van Hoogeveen. Ze komt graag in contact met inwoners van de gemeente Hoogeveen die vragen/ideeën hebben over duurzaamheid/klimaat. Jorine van Nifterik is werkzaam voor de Natuur en Milieufederatie Drenthe en zet zich in voor een mooiere en duurzamere provincie. Met het bord 'Vergroen je tuin' hoopt ze zo veel mogelijk inwoners van Drenthe te helpen hun tuin te vergroenen en zo de biodiversiteit te vergroten. Judith Duinkerken is als onderzoeker en egeldeskundige elke dag bezig in de natuur. Ze is aangesloten bij IVN en Hoogeveen Groen.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogeveen, klimaatburgemeester Grietje Loof, De Natuur en Milieufederatie met het project Heel Drenthe Zoemt, Groen Hoogeveen, het Alfa-College, Spin-off onderwijs van SDG-House, en Judith Duinkerken via IVN.

Tiplijn