Mijlpaal op het Hondsrug College: Eerste Intermezzoleerlingen bereiden zich voor op het eindexamen

Mijlpaal op het Hondsrug College: Eerste Intermezzoleerlingen bereiden zich voor op het eindexamen

EMMEN - Op donderdag 11 april vierde het Hondsrug College in Emmen een bijzondere mijlpaal met een feestelijk ontbijt ter ere van het zevenjarig bestaan van de Intermezzoklas.

Dit schooljaar bereidt de allereerste lichting Intermezzoleerlingen zich voor op het vwo-eindexamen, een moment dat feestelijk werd gemarkeerd tijdens het ontbijt voor alle 105 (oud)Intermezzoleerlingen en betrokken docenten.

Sinds het schooljaar 2017-2018 biedt het Hondsrug College als Begaafdheidsprofielschool (BPS) Intermezzo aan: een tussenjaar voor leerlingen die na groep 7 ‘klaar’ zijn met de basisschool of leerlingen die de basisschool versneld hebben doorlopen, maar nog niet klaar zijn voor het voortgezet onderwijs. In dit tussenjaar, 'leerjaar 0', ligt de nadruk op de ontwikkeling van de zogenaamde 'executieve vaardigheden'.

Anja Visscher-Schippers, coördinator van Intermezzo op het Hondsrug College, legt uit: "Het zijn kinderen die op de basisschool vaak moeiteloos door de lesstof gaan en een vwo-uitstroomadvies hebben, maar bijvoorbeeld niet gewend zijn om te leren of samen te werken." In de Intermezzoklas, waar maximaal 18 leerlingen worden onderwezen, wordt speciale aandacht besteed aan het ontwikkelen van deze vaardigheden.

"We bieden echt andere lesstof aan dan in de brugklas”, zegt Anette Zoetelief, al jarenlang mentor van de Intermezzoklas. "Het gaat erom dat de kinderen leerplezier ontwikkelen, weten hoe ze moeten omgaan met frustratie en leren vertrouwen op hun klasgenoten. Dat doen we niet door drempels weg te nemen, die moeten ze juist zelf ervaren. Daar hebben ze de rest van hun schoolloopbaan en leven profijt van."

Het Hondsrug College is sinds 2007 lid van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen en biedt kwalitatief hoogwaardig onderwijs en begeleiding voor hoogbegaafde leerlingen.

Tiplijn