Taalpunt De Wolden heeft kwaliteit op orde: certificering is binnen!

Taalpunt De Wolden heeft kwaliteit op orde: certificering is binnen!

DE WOLDEN - Taalpunt De Wolden heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Het Taalpunt is gevestigd in de bibliotheek in het Wolderhuus.

In gemeente De Wolden heeft ongeveer 12% van de volwassen inwoners moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat komt neer op ruim 2.000 inwoners. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met een computer of mobiele telefoon.

Taalpunt
Daarom is er sinds 2017 een Taalpunt in De Wolden. Hier kan men hulp vragen bij taalproblemen. Die hulp wordt gegeven door een groot aantal getrainde vrijwilligers. Zij oefenen wekelijks met de deelnemers het lezen, schrijven en/of spreken.

Kwaliteit staat nu vast
Wethouder Albert Haar is erg blij met de uitslag. “Goed dat er nu officieel bevestigd is dat ons Taalpunt prima kwaliteit levert.’’ Wilma Kapitein, Taalhuis-coördinator in De Wolden vult nog aan: “We zijn ontzettend trots op al onze vrijwilligers en op deze certificering. Dit betekent dat inwoners die taalhulp nodig hebben, ook echt hulp van goede kwaliteit krijgen”. 

Taalpunt De Wolden scoorde op veel onderwerpen van het voor de certificering verplichte onderzoek positief. Met dit certificaat heeft Taalpunt De Wolden de bevestiging gekregen dat er op een juiste manier gewerkt wordt en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Tiplijn