Kansengelijkheid in het primair onderwijs centraal op evenement bij Facet Emmen Facet

Kansengelijkheid in het primair onderwijs centraal op evenement bij Facet Emmen

EMMEN - Waar je wieg heeft gestaan maakt nog steeds veel uit in Nederland. Los van het feit dat iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig wordt, krijgen nog lang niet alle kinderen gelijke kansen.

Over dit onderwerp organiseerde Facet een evenement voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Meteen bij de opening werd het cruciale belang van taal en cultuur in het streven naar gelijke kansen benadrukt. Als keynote spreker was Ellen Emonds te gast. Zij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van leerlingen in het basisonderwijs en inspireerde de aanwezige leerkrachten met haar verhaal over kansengelijkheid. Ze sprak over vertrouwen, verbeeldingskracht en het recht van kinderen om met glans zichzelf te mogen zijn. De presentatie werd ingekleurd met anekdotes en mooie filmfragmenten met plaats voor een lach en een traan.

Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit boeiende workshops over Taal, Kunst en Cultuur waarin de onderwerpen Theater, Taalthema’s en Integratie van kunst in de ontwikkeling van kinderen centraal stonden. Het was een dag vol inspiratie én de deelnemers zijn voorzien van praktische tips die ze direct kunnen toepassen in hun dagelijkse werk op school of in het kinderdagverblijf.

 

Tiplijn