April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe

April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe

DRENTHE - Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd.

Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie. Het volledige programma en reserveringsinformatie is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl

In de gemeente Emmen openen vier organisaties hun deuren
Cho50+ is gevestigd in het Rensenpark in Emmen. De hele maand april organiseert de stichting gratis inloopdagen met een gevarieerd programma, waaronder line-dance, klaverjassen en livemuziek. Elke zondag kan iedereen gratis meedoen met een CHI-les, een serie oosterse oefeningen die gericht zijn op het versterken en versoepelen van gewrichten en spieren.

Fotograferen met je mobiel
Bij CBK Emmen wordt op de dinsdagochtenden in april de cursus ‘Portret Boetseren’ aangeboden. In vier lessen leren cursisten een driedimensionaal portret boetseren naar levend voorbeeld.
Facet in Emmen centrum organiseert op 11 april een lezing over Frans Hals. En voor senioren die de fotografiemogelijkheden van hun eigen mobiele telefoon willen ontdekken organiseert Facet op 18 april een twee uur durende workshop onder leiding van fotograaf Guido Hansman. Bij Facet in Emmer-Compascuum kan op 16 april een kleurige glas in lood schildering worden gemaakt.


Bloemschikken in koningsstijl
Om alvast in de sfeer van Koningsdag te komen, biedt woonzorgcentrum Holdert 18 april een cursus bloemschikken aan met natuurlijk veel oranje kleuren.

April staat bij meerdere organisaties in de provincie Drenthe in het teken van culturele activiteiten voor senioren. Op de website gekleurdgrijs.nl is alle informatie te vinden. Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Tiplijn