Jazz zangeres Martije Lubbers trakteert groepen 3 en 4 op metzingconcert

Jazz zangeres Martije Lubbers trakteert groepen 3 en 4 op metzingconcert

TYNAARLO - De Drentse jazz zangeres Martijje Lubbers trakteert eind maart - samen met haar band - verschillende schoolklassen op een concert.

Eigenlijk een metzingconcert: het zijn Drentse liedjes en het project is in de meertmaond. Het is onderdeel van het Cultuurmenu van het ICO Partner in Kunst & Cultuur.

Het jaor deur
De concerten vinden plaats in Eelde, Rolde, Gieten en Annen, ter afsluiting van het project ‘Het jaor deur.’ Veel groepen 3 en 4 krijgen twee zanglessen van Martijje en bereiden 12 Drentse liedjes voor. De liedjes gaan over de periode die komt: Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, schoolreisjes en vakantie. Het zijn goed zingbare, ritmische en vrolijke liedjes die je niet meer uit je hoofd krijgt. Tijdens het concert kunnen de kinderen lekker hard meezingen, het wordt één groot feest. Het ICO ontwikkelde het project zes jaar geleden in nauwe samenwerking met het Huus van de Taol en Martijje. Omdat de kinderen en de leerkrachten zo enthousiast waren over deze bijzondere muzieklessen wordt het project nog een keer uitgevoerd. Ook in de gemeente Tynaarlo is een concert.

Cultuurmenu
‘Het Jaor Deur’ is onderdeel van het Cultuurmenu; een kunst- en cultuurprogramma voor leerlingen van groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Hierbij maken kinderen kennis met allerlei kunstdisciplines: kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Het ICO coördineert het Cultuurmenu in Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo, waaraan jaarlijks 8300 leerlingen deelnemen.

Tiplijn