Gratis subsidie van maximaal €4000,- voor inwoners Borger-Odoorn voor een energiezuinig huis

Gratis subsidie van maximaal €4000,- voor inwoners Borger-Odoorn voor een energiezuinig huis

BORGER ODOORN - Borger-Odoorn wil huiseigenaren helpen om hun woningen energiezuiniger te maken. Met een vernieuwde subsidie van maximaal € 4.000,- krijgen huiseigenaren de kans hun huizen te isoleren, te voorzien van HR++ glas of zonnepanelen te installeren.

De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg. De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijk samenwerkingsverband van het Rijk, provincie Drenthe, provincie Overijssel en gemeenten. Huiseigenaren kunnen de subsidie aanvragen via www.regiodealzodrenthe.nl of bellen met het Drents Energieloket: 085 - 792 01 58.

Meer wooncomfort en lagere energiekosten Een duurzamer huis zorgt voor lagere energiekosten en meer wooncomfort. “Mensen met een eigen huis en een laag inkomen wonen vaak in de slechtst geïsoleerde woningen. Dit is een mooie kans voor inwoners van Borger-Odoorn met wel een eigen huis, maar niet de financiële mogelijkheden om dat huis te verduurzamen. Ook zij krijgen hiermee de gelegenheid om hun huis energiezuiniger te maken, en daarmee de energiekosten omlaag te brengen. Daarmee komt deze subsidie terecht bij de inwoners die dat het hardst nodig hebben”, zegt Henk Zwiep, wethouder gemeente Borger-Odoorn.

Subsidiecriteria:
• Het huis staat in één van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg.
• De aanvrager is eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
• Het verzamelinkomen is niet hoger dan € 52.671,- per jaar (voor 2024, voor 2025 kan dit een ander bedrag zijn).
• De subsidie van maximaal € 4.000,- is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden.
• De subsidie is aan te vragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. De aanvrager moet een offerte of factuur bijsluiten. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn.
• De huiseigenaar komt misschien in aanmerking voor nog meer subsidies. De energieadviseurs van de Regio Deal kunnen kosteloos de weg wijzen naar meer mogelijkheden.

Gratis ondersteuning voor huiseigenaren
Huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken, kunnen zelf de subsidie aanvragen. Mocht er behoefte zijn aan hulp bij de aanvraag, dan biedt Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs. Zij kijken of de huiseigenaar in aanmerking komt voor de subsidie en adviseren wat er zoal mogelijk is in het huis. Daarnaast kan de energieadviseur de weg wijzen naar andere beschikbare regelingen.

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis vloeit voort uit Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

Meer informatie en subsidieaanvraag
Bezoek de website www.regiodealzodrenthe.nl of neem contact op met het Drents Energieloket op 085 - 792 01 58.

Tiplijn