Politie zoekt getuigen van dumping vaten met waarschijnlijk drugsafval langs N381 Politie

Politie zoekt getuigen van dumping vaten met waarschijnlijk drugsafval langs N381

BEILEN - De politie doet onderzoek naar een afvaldumping in de provincie Drenthe. Op 9 februari omstreeks 11:15 uur kwam er een melding binnen dat er meerdere vaten lagen in de sloot naast de N381 ter hoogte van hectometerpaal 57,4 bij Beilen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mogelijk om drugsafval gaat. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie doet onderzoek naar de afvaldumpingen. Er werden 16 vaten in de sloot aangetroffen. Waar mogelijk wordt er sporenonderzoek gedaan. Daarnaast zijn ze op zoek naar tips, beelden of andere informatie die hen kunnen helpen in het onderzoek.

Getuigen gezocht
Heeft u in de afgelopen dagen iets gezien van een afvaldumping ? Zoals verdachte vervoersbewegingen, het af- en aanrijden van busje(s) of mensen die sjouwen met jerrycans of ander afval. Heeft u beelden uit deze omgeving waarop iets verdachts te zien is? Of heeft u het vermoeden dat er bij u in de omgeving een drugslab is? Deel deze informatie dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Schadelijk en grote gevaren
Dumpingen van chemisch- of drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Het opruimen van het afval kost de maatschappij veel geld. Het afval is mogelijk afkomstig uit een drugslab en die brengen ook grote gevaren met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. Ook de opslag van de chemicaliën die benodigd zijn bij de productie, is levensgevaarlijk. Zeker als een drugslab zich in bewoond gebied bevindt.

Tiplijn