Wolfsbos officieel ‘VECON Business School’

Wolfsbos officieel ‘VECON Business School’

HOOGEVEEN - Steeds meer jongeren beginnen een eigen onderneming. Maar hoe werkt dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen?

Sinds het begin van dit schooljaar kunnen leerlingen van Wolfsbos naast de reguliere lessen economie en bedrijfseconomie de module VECON Business School volgen. Afgelopen week heeft Wolfsbos het officiële VECON Business School-certificaat ontvangen.

Aandacht voor ondernemerstalent
Met het aanbieden van de VECON Business School-module kunnen leerlingen van Wolfsbos kiezen voor verdieping en verbreding op het gebied van economie en ondernemerschap. Leerlingen krijgen de kans om hun ondernemerstalent te ontdekken en kennis te maken met het bedrijfsleven. Eén van de opdrachten binnen de VECON Business School-module is dan ook het starten van een eigen bedrijf. Rémon Hofstee, docent economie bij Wolfsbos, ziet de leerlingen groeien in hun rol: “In het begin is het voor de leerlingen best een uitdaging om met een origineel bedrijfsidee te komen. Stap voor stap gaan ze ermee aan de slag en na een tijdje ontstaan er creatieve ideeën en innovatieve plannen. Daarbij is het ontzettend leerzaam dat leerlingen niet alleen vanuit school maar ook vanuit verschillende bedrijven uit de regio ondersteuning en inspiratie krijgen, zoals bijvoorbeeld de IT-hub Hoogeveen”.

Gecertificeerde VECON Business School
Wolfsbos is een van de ruim 60 gecertificeerde VECON Business Scholen in Nederland. De aangesloten scholen werken nauw samen met het bedrijfsleven (stages, bedrijfsbezoeken, gastlessen), het vervolgonderwijs (HBO en WO) en gemeenten. Tevens vormen de scholen een netwerk waarin docenten hun kennis en ervaring uitwisselen om de lessen nog aantrekkelijker te maken. Marina van der Zee, teamleider vwo/havo bij Wolfsbos, vindt de certificering absoluut van toegevoegde waarde voor de school: “In de regio Hoogeveen zijn veel zelfstandige ondernemingen te vinden, van groot tot klein. Door het aanbieden van de VECON Business School-module geven wij onze leerlingen een voorsprong in hun vervolgstudie en loopbaan op het gebied van ondernemerschap. Daarnaast is het ontzettend interessant om met docenten van andere gecertificeerde scholen van gedachten te wisselen over allerlei onderwerpen en vraagstukken. Ook geeft het een absolute boost aan de samenwerking tussen Wolfsbos en het regionale bedrijfsleven. Want hoe leuk is het voor leerlingen om aan de slag te gaan met een opdracht van een écht bedrijf die met het resultaat ook daadwerkelijk iets kan. Geweldig toch!”.

Tiplijn