Digital Art Factory Gieten bestaat vier jaar en viert dat op 7 februari

Digital Art Factory Gieten bestaat vier jaar en viert dat op 7 februari

GIETEN - De Digital Art Factory (DAF) locatie Gieten bestaat 4 jaar! Om dat te vieren organiseert DAF op woensdagmiddag 7 februari een expositie met verschillende projecten. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur bij de DAF locatie aan de Julianalaan 8a in Gieten.

3D kunst, LEGO Mindstorms robots en tekeningen
Op de expositie staan projecten die door de jongeren (Daffers) zelf zijn gemaakt. Denk aan 3D kunst, kunst in Virtual Reality, LEGO Mindstorms robots, tekeningen, schilderijen en nog veel meer. En natuurlijk zijn de Daffers zelf ook aanwezig. ‘Bij DAF kan ik lekker creatief bezig zijn. Ik word niet afgerekend op wat ik maak of wie ik ben,’ vertelt Liselotte, een van de Daffers. Tijdens de expositie vertellen de jongeren je graag meer over het maakproces van hun projecten. Voor veel van deze projecten werken ze samen met andere partijen zoals de bibliotheek Gieten, het Dr. Nassaucollege, verschillende basisscholen in Aa en Hunze en Impuls Welzijn.

Digital Art Factory
DAF is een digitale en fysieke ontmoetings- en onderzoeksplek voor en door jongeren van 10 tot 25 jaar. Het is onderdeel van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Creatieve jongeren vanuit alle kunstdisciplines komen samen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, te onderzoeken, om ideeën en informatie uit te wisselen en om te creëren en ondernemen. ‘In Gieten is er echt een community ontstaan,’ vertelt DAF coach Ester Kroezenga. ‘De Daffers helpen elkaar onderling en dat is erg waardevol.’

Kom gezellig langs
De expositie op woensdag 7 februari (16.00 – 18.00 uur) is gratis en aanmelden is niet nodig. De jongeren zetten een hapje en een drankje voor je klaar. Dus kom gezellig langs!

Tiplijn