Complete inboedel van Big Bazar via veiling te koop op internet

Complete inboedel van Big Bazar via veiling te koop op internet

REGIO - Na de afkondiging van het faillissement op 26 september waren de curatoren van Big Bazar de afgelopen weken al volop bezig om de winkelvoorraden tegen hoge kortingen te verkopen.

Alle overgebleven voorraad, verkoopstellingen, kassa´s en overige inboedel wordt nu in verschillende veilingen verkocht op Onlineveilingmeester.nl. Dit wordt in opdracht van de curatoren Mr. W. Mollema verbonden aan TRIP Advocaten Notarissen te Leeuwarden en mr. H. de Coninck verbonden aan Florent te Amsterdam uitgevoerd.

De serie van veilingen is reeds begonnen met de complete inboedel van het hoofdkantoor in Diemen en filialen in o.a. Assen, de provincie Groningen, Leeuwarden en Oosterwolde. Deze veilingen zijn het startsein voor een uitzonderlijk evenement waarbij een schat aan goederen beschikbaar komt.

Over Big Bazar
De discounter keten werd opgericht in 2007 door Blokker Holding met als doel een tegenhanger te worden van de Action. In 2021 werd het bedrijf overgenomen door de huidige aandeelhouder. Eerder verscheen al in de media dat het bedrijf al een aantal maanden kampte met betalingsproblemen. Na meerdere initiatieven om het bedrijf nog te redden besloot de rechtbank Amsterdam op 26 september dat het einde definitief was. Inmiddels publiceerden de curatoren hun eerste faillissementsverslag. 

Once in a lifetime kans 
De veilingen zijn een 'once in a lifetime' mogelijkheid voor zowel particulieren als bedrijven om de laatste producten en inventaris van Big Bazar te kopen. Met items variërend van verkoopstellingen met inhoud tot kantoorinventaris biedt de veiling een breed scala aan goederen die het karakter van de populaire winkelketen weerspiegelen. Denk aan winkelinventaris zoals stellingen, kassasystemen aangevuld met een deel van de overgebleven winkelvoorraden. 

De veilingen 
De veiling is toegankelijk via de website van Onlineveilingmeester.nl, waar geïnteresseerde kopers zich kunnen registreren en biedingen kunnen plaatsen. De veilingen van het hoofdkantoor in Diemen en de eerdergenoemde filialen zijn slechts het begin, aangezien de komende weken ook de inboedel van de overige vestigingen onder de hamer gaat. 

Kijk voor meer informatie over de eerste veilingen, onder andere die van Assen op: https://www.onlineveilingmeester.nl/nl/veilingen/6072/kavels

Tiplijn