Koolwijk in de klas bij groep 5/6 van OBS De Drift en basisschool Prins Willem Alexander

Koolwijk in de klas bij groep 5/6 van OBS De Drift en basisschool Prins Willem Alexander

ROLDE - Op donderdag 16 november bezocht kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk MFC De Boerhoorn in Rolde.

Voor een ontmoeting met de leerlingen uit groep 5/6 van OBS De Drift uit Grolloo en basisschool Prins Willem Alexander uit Eext. Het bezoek is onderdeel van het Cultuurmenuproject ‘Koolwijk in de klas.’ Bedoeld voor alle groepen 5/6 in de gemeente Aa en Hunze.

Tekenlessen van een illustrator
De afgelopen weken hebben de leerlingen verschillende boeken van Pieter Koolwijk gelezen. En allerlei (creatieve) opdrachten rondom deze verhalen gemaakt. Zo kregen ze tekenlessen van illustratoren Jorien Kooistra en Daan Klein Sprokkelhorst. Beide woonachtig in de gemeente Aa en Hunze.

Bezoek van Pieter Koolwijk
De verhalen zijn voor de leerlingen steeds meer gaan leven. En donderdag mochten ze de auteur van deze verhalen het hemd van het lijf vragen. Nog voordat Pieter Koolwijk zich heeft voorgesteld staan er al kinderen in de rij voor een handtekening. De leerlingen hangen aan zijn lippen als hij vertelt hoe hij zijn schrijftalent ontdekte. 'Het begon met een wedstrijdverslag dat ik schreef voor het blad van de voetbalvereniging waar ik lid van was. Daar had ik geen zin in. Daarom schreef ik een verhaal van drie bladzijden, vol met fantasiefiguren en Ufo’s op het veld. En daar kreeg ik verrassend complimenten over!' De schrijver uit Emmen is vanaf zijn dertigste verhalen gaan schrijven. Voor Gozert kreeg hij de Gouden Griffel.

Leesplezier ervaren
Het Cultuurmenuproject ‘Koolwijk in de klas’ is georganiseerd door het ICO in samenwerking met Biblionet Drenthe. Het doel van dit project is kinderen laten ervaren hoe leuk het is om te lezen.

Tiplijn