Innovatief zorgproduct genomineerd voor landelijke award

Innovatief zorgproduct genomineerd voor landelijke award

RODEN - Het innovatieve zorgproduct de Jukebox, ontwikkeld door Health Hub Roden, is genomineerd voor de landelijke Verzorgenden en Verpleegkundigen (V&VN) Digitale Zorg Prijs.

De Jukebox is een soort radio in de vorm van een blokkenstoof met drie knoppen waar muziek mee afgespeeld kan worden. Dit zorgproduct is na de hulpvraag van ouders van een bewoonster van De Zijlen ontwikkeld door het TIC-team van Health Hub Roden. The Innovation Crew (TIC) is een groep studenten van verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen die werken aan innovatievraagstukken voor de zorg.

“De radio voor bewoonster Ellen is een product waar we als Health Hub Roden erg trots op zijn, een goed voorbeeld om te laten zien dat (innovatieve) zorgtechnologie ertoe doet. Door een veilige en vertrouwde (maak)omgeving te creëren voor de studenten, kunnen we verschillende concepten ontwikkelen en testen in de praktijk. Mede hierdoor proberen we als organisatie het verschil te maken én uiteindelijk te zorgen voor impact bij de opdrachtgever(s) en eindgebruiker”, zegt Jacqueline Bos, communicatiemedewerker bij Health Hub Roden.

Stageopdracht
Stephen Wouda van Software developer bij het Alfa-college is één van de studenten die tijdens zijn stage bij Health Hub Roden meewerkte aan de Juke Box: “Voor de bewoonster van De Zijlen hebben we een product gemaakt waarbij ze zelf kiest naar welke muziek ze luistert. Een soort radio waarbij de gebruiker geen begeleider nodig heeft om het muziekgenre aan te passen. Toen de bewoonster de Jukebox zag, kreeg ze een lach op haar gezicht. Dat deed me natuurlijk heel goed.”
Logopedist Ingeborg van den Noort van De Zijlen vindt het prachtig hoe Stephen de vraag van de vader van Ellen oppakte: “Dat hij het vraagstuk voor zijn stageopdracht vervolgens uitwerkt in ideeën, in contact komt met Ellen en samen met haar vader, zus en mij dit ontwikkelt tot een bruikbaar product. Ellen heeft echt iets aan de Jukebox en ze wordt er blij van, geweldig!”

Digitale Zorg Prijs

Dit is voor mbo-studenten die een praktische innovatie hebben bedacht op het gebied van zorgtechnologie. Deze prijs is vorig jaar vanuit het platform Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie (VZI) van de beroepsvereniging V&VN in het leven geroepen. Op maandag 11 december maken demissionair minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport en voorzitter Bianca Buurman van V&VN de winnaar bekend. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €1000,-.

Tiplijn