Van Gogh Europe lanceert internationale Van Gogh Europe Route-app

Van Gogh Europe lanceert internationale Van Gogh Europe Route-app

DRENTHE - Stichting Van Gogh Europe heeft gistermiddag in Emmen de Van Gogh Europe Route-app gelanceerd. Met de mobiele applicatie kunnen internationale Van Gogh-liefhebbers in de voetsporen treden van de beroemde schilder en zijn Europese erfgoed ontdekken.

De lancering werd verricht door Janne Heling, voorzitter van de Vincent van Gogh Stichting, en vond plaats tijdens een congres over erfgoedlocaties van Van Gogh.

De Van Gogh Europe Route-app biedt op speelse wijze een verdiepend verhaal over de vele reizen die Vincent van Gogh door Europa heeft gemaakt. Aan de hand van historische foto’s, schilderijen, tekeningen, gedetailleerde kaarten en praktische achtergrondinformatie komen gebruikers meer te weten over locaties in Nederland, Engeland, België en Frankrijk waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt. Gebruikers kunnen hierbij kiezen uit zes verschillende routes. Voorgelezen briefcitaten, soundscapes en bijpassende muziek zorgen voor een zintuiglijke ervaring.

De lancering van de route-app vond plaats tijdens het tweedaagse congres In de voetsporen van Vincent van Gogh in Emmen, georganiseerd door Van Gogh Europe. Vertegenwoordigers van Europese erfgoedlocaties van Van Gogh deelden hier hun kennis over het beheer en behoud van deze bijzondere plekken. Voorzitter van de Vincent van Gogh Stichting – en nazaat van Theo van Gogh – Janne Heling verrichtte de officiële lancering. Congresbezoekers konden met behulp van een QR-code de route-app direct op hun mobiele telefoon bekijken.

De Van Gogh Europe Route-app is gratis beschikbaar via de website van Van Gogh Europe, in de talen Nederlands, Frans en Engels. De applicatie is ontwikkeld dankzij een genereuze bijdrage van de Nederlandse ambassade in Parijs en de Vincent van Gogh Stichting. De ontwikkeling van de route-app was in handen van Tapart. De basis van de applicatie is De Grote Van Gogh Atlas van uitgeverij Rubenstein/Van Gogh Museum.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Van Gogh Europe Route-app kunt u terecht bij Patricia Bosboom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 14 740 730.

Tiplijn