Leerlingen Obs ’t Eenspan in Emmen planten bomen op Nationale Boomfeestdag

Leerlingen Obs ’t Eenspan in Emmen planten bomen op Nationale Boomfeestdag

EMMEN - Op woensdag 15 november was het weer de jaarlijkse Boomfeestdag, ook in de gemeente Emmen. Wethouder Jan Bos heeft samen met leerlingen uit groep 6 en 7 van Obs ’t Eenspan uit Emmen 20 bomen geplant.

Deze bomen staan verspreid over de Kerkhoflaan, Beatrixstraat, Julianastraat en Zuiderstraat in Emmen. Met de Boomfeestdag wordt samen met kinderen aandacht besteed aan de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat.

Bomen zijn belangrijk
Bomen houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Voor Jan Bos was het de eerste keer dat hij mee deed aan de Boomfeestdag: “Het inrichten van de leefomgeving is voor mij een nieuw aandachtsgebied, maar het is ook één van de belangrijkste. Een straat zonder bomen is maar kaal, met bomen in een straat of wijk heb je al een hele andere uitstraling. Als gemeente willen we de komende tijd veel meer bomen planten. Niet alleen omdat het mooier is, maar ook vanwege hun belangrijke rol in het warmer wordende klimaat, zoals schaduw en verkoeling geven.”

Bomen groeien samen met kinderen op
Net als Stichting Nationale Boomfeestdag wil de gemeente Emmen graag dat ieder kind, als het op de basisschool zit, ten minste één eigen boom plant. Daarom organiseert ze al sinds 2019 ieder jaar haar eigen Boomfeestdag. Zo leert elk kind hoe belangrijk bomen zijn voor hun omgeving. Het leuke is ook dat de boom in de wijk meegroeit als het kind opgroeit.

De Boomfeestdag in Emmen is georganiseerd door de gemeente Emmen.

Tiplijn