Het Cultuurfonds Drenthe investeert de komende periode met ruim € 135.000 in het Drentse cultuurveld. Istock

Het Cultuurfonds Drenthe investeert de komende periode met ruim € 135.000 in het Drentse cultuurveld.

DRENTHE - Het bestuur van het Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2023 besloten om € 135.377,80 toe te kennen. Hiermee draagt het Cultuurfonds bij aan 36 projecten op het gebied van cultuur- en natuurprojecten in Drenthe.

Bij deze ronde hebben we toekenningen gedaan voor muziekinstrumenten en kleding, voor grote en kleine concerten, maar ook voor een festivaldeelname. Wist je dat we een maandelijkse ronde hebben waardoor we maandelijks kunnen toekennen en je niet altijd hoeft te wachten op de kwartaalvergadering? Heb jij een project waarvan je wilt weten of deze in aanmerking komt voor een bijdrage? Kijk dan op onze website voor de richtlijnen of neem contact op met de adviseur van de provinciale afdeling.

Indienen aanvraag
Wil jij weten of het Cultuurfonds kan bijdragen aan jouw project? Neem dan een kijkje op onze vernieuwde website! Hierop vind je een quickscan, waarmee je snel kan zien of jouw project in aanmerking kan komen voor een bijdrage. Ook vind je op de site het aanvraagformulier.
https://www.cultuurfonds.nl/provinciale-afdelingen/drenthe

Vergaderingen
Het Cultuurfonds werkt op basis van landelijke richtlijnen. Deze staan op de website van het Cultuurfonds. Ook is er een maandelijkse ronde waarin aanvragen eerder behandeld kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld voor een jubileumconcert, aanschaf van muziekinstrumenten of de aankoop van nestkasten. Op de website staat meer informatie over de voorwaarden. De eerstvolgende reguliere vergadering is 22 maart 2024. Het is belangrijk dat je de aanvraag op tijd indient, uiterlijk 9 februari 2024. De maandelijkse ronde is telkens aan het einde van de maand.

Over het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Cultuurfonds Drenthe is een van de twaalf provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl

wilt u weten welke projecten een toekenning hebben gekregen in het derde kwartaal? klikt u dan op deze link.

Tiplijn