Extra opvanglocatie voor maximaal 360 vluchtelingen uit Oekraïne opent deuren in Emmen

Extra opvanglocatie voor maximaal 360 vluchtelingen uit Oekraïne opent deuren in Emmen

EMMEN - Op woensdag 13 september opent de tijdelijke extra opvanglocatie in de voormalige Ambachtsschool aan de Weerdingerstraat in Emmen haar deuren voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Op de locatie kunnen in eerste instantie ongeveer 100 mensen terecht. Met de nieuwe opvanglocatie levert Emmen een bijdrage aan extra plekken die nodig zijn Drenthe.

De afgelopen tijd is een deel van het voormalige schoolgebouw verbouwd. Het tweede deel van de verbouwing is inmiddels ook gestart. Naar verwachting kan de locatie later dit jaar onderdak bieden aan 360 vluchtelingen uit Oekraïne.

Omwonenden zijn afgelopen maandag in de gelegenheid gesteld om een kijkje te nemen in de opvanglocatie en kennis te maken met de woonbegeleiders en locatiemanager. Er was veel belangstelling vanuit de buurt.

Pand staat te koop
Er loopt een verkoopprocedure voor het pand waarvan gemeente Emmen eigenaar is. De levering van het pand aan de nieuwe eigenaar staat gepland om 31 december 2024. Mocht opvang langer nodig zijn, dan kan dit met een jaar worden uitgesteld.

Opvangplekken blijven nodig
Emmen vangt al vanaf het begin van de oorlog in Oekraïne vluchtelingen op uit dat land. Wethouder Raymond Wanders: ‘In maart vorig jaar openden we de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zolang de oorlog voortduurt en opvang nodig is, blijven we deze mensen een veilige plek bieden in onze gemeente.’

Vluchtelingen uit Oekraïne worden in Emmen opgevangen in het voormalige Fletcher hotel aan de Van Schaikweg, een voormalig schoolgebouw aan de Angelsloërdijk en vakantiepark Parc Sandur. En vanaf 13 september dus ook in het voormalige schoolgebouw aan de Weerdingerstraat.

Tiplijn