Extra concert van Diederik Nomden op 22 september bij Nijend24

Extra concert van Diederik Nomden op 22 september bij Nijend24

ANDEREN - Er ontstond een grote wachtlijst voor het eerste optreden van Diederik Nomden op 2 september. Nijend24 besloot een extra optreden te programmeren op vrijdag 22 september.

Ook dit optreden was binnen 24 uur uitverkocht. Je kunt je nu nog aanmelden voor de wachtlijst. Er vallen altijd wel mensen af.

Diederik Nomden
Na 8 jaar intensief touren met tributebands The Analogues en Her Majesty vindt singer/songwriter Diederik Nomden dat het nu tijd is om zijn zelfgeschreven werk eens live ten gehore te brengen.

Na 3 albums in 10 jaar is het moment gekomen om in z’n eentje op pad te gaan en de verhalen over liefde, geluk en verlies te vertellen. Nomdens muziek is stevig geworteld in de Beatlesque stijl van de late jaren ’60, overgoten met de Westcoast-sound van begin jaren ’70, met als voornaamste boegbeelden Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. Ook weerklinkt in zijn nummers nadrukkelijk de melancholische sfeer die het werk van Tim Hardin, Nick Drake en Gram Parsons zo kenmerkt.

Met een eigen repertoire van meer dan veertig eigen composities en een flinke verzameling door anderen geschreven liedjes die hem bijna net zo na aan het hart liggen als zijn eigen werk, neemt Nomden het publiek mee in zijn reis van het jongetje van 9 dat zich vol overgave stortte op het bespelen van de piano van zijn moeder, via de tiener die begin jaren ’90 onder invloed van The Beatles’ White Album zijn eerste gitaarakkoorden aansloeg, langs de zorgeloze twintiger die door Nederland en diverse buitenlanden tourde met indie rock band's Johan en Daryll-Ann, tot aan de man die 3 soloplaten vol introspectieve melancholische folk pop afleverde. En nu dan eindelijk de tijd neemt om ze live uit te voeren.

Het optreden op vrijdag 22 september begint om 20:30 uur. Aanmelden voor de wachtlijst kan via www.nijend24.nl ​De kaarten kosten €20,-- inclusief alle hapjes en drankjes.

Tiplijn