Fixteam komt naar Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde voor gratis energiebesparende maatregelen

Fixteam komt naar Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde voor gratis energiebesparende maatregelen

SMILDE - Tussen 11 en 22 september rijdt een mobiel team van klussers de wijken Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde in. Het fixteam voorziet zoveel mogelijk woningen van gratis kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, radiatorfolie, LED-lampen en andere bespaarmiddelen.

De mannen van het Fixteam bellen bij woningen aan om te vragen of bewoners hulp of spullen nodig hebben. De fixers starten in op voorhand geselecteerde wijken, waarvan de bewoners een aankondigingsbrief krijgen. Maar wie het busje ziet staan, mag de klussers ook zelf aan de mouw trekken. Een afspraak is zo gemaakt.

Ontvangst in de Keet voor vragen
Wie op zoek is naar meer informatie, kan zich melden bij de Keet van woningcorporatie Actium. Deze is te vinden op de volgende locaties:

- Bovensmilde: op maandag 11 september staat de Keet op de parkeerplaats aan de H.P Sickensstraat in Bovensmilde, nabij de tijdelijke vestiging van de Poiesz supermarkt.
- Hoogersmilde: op woensdag 13 september staat de Keet op de parkeerplaats van het Dorpshuis aan Sportlaan 2 in Hoogersmilde.
- Smilde: op maandag 18 september staat de Keet op de parkeerplaats voor de bibliotheek aan de Koningin Julianastraat 65 in Smilde.

Bij deze Keet kan men tussen 10.00 – 14.00 uur onder het genot van een kop koffie vragen stellen over energiebesparing, duurzaamheid, leefbaarheid, geldzorgen en andere maatschappelijke zaken. Energiecoaches, Woningcorporatie Actium, Welzijnswerk én de gemeente Midden-Drenthe staan iedereen graag te woord.

Het Fixteam is een initiatief van de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten. De wijkacties in de Smildes is een samenwerking tussen Provincie Drenthe, gemeente Midden-Drenthe, woningcorporatie Actium en Welzijnswerk Midden-Drenthe. Meer informatie via www.fixteamdrenthe.nl.

 

Tiplijn